Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παναγιώτης Καράντονας, μαρτύρησε υπερ πατρίδος !

No Comments Share:

Αποχαιρετώντας άλλο ένα άξιο τέκνο της πατρίδας: Το μήνυμα προς τους αποθανόντες γονείς

Χτες, 4 Ιουλίου 2021, με 47 χρόνια καθυστέρηση αποχαιρετίσαμε άλλο ένα άξιο τέκνο της πατρίδας, τον Παναγιώτη Καράντονα, τον γιο του Αντρέα και της Άννας, παιδί πολυμελούς οικογένειας από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας. Ο ήρωας Παναγιώτης Καράντονας έπεσε μαχόμενος μαζί με τον Διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών Γ. Κατσάνη και τους λοιπούς Καταδρομείς, στην επική μάχη του Αγίου Ιλαρίωνα κατά την Α’ φάση της εισβολής στα χώματα της προδομένης Κερύνειας.

Τον Ιούλιο του 1974, ο Παναγιώτης ήταν μόλις είκοσι χρονών και είχε ήδη απολυθεί από την Εθνική Φρουρά όταν ξεκίνησε η τουρκική εισβολή, αλλά προσέτρεξε αμέσως και συνειδητά επέλεξε να συμμετέχει στην καταδρομική επιχείρηση στον Αγίο Ιλαρίωνα. Στενότερος φίλος του Παναγιώτη (γνωστού ως Παναή) στο χωριό, ο ήρωας Γιώργος Δράκου από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, Καταδρομέας που υπηρετούσε την θητεία του τότε και έκτοτε αγνοούμενος επίσης, μέχρι που βρέθηκαν τα οστά του αρκετές δεκαετίες αργότερα.

Στις φωτογραφίες περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια του Παναγιώτη, ο οποίος με ένα απλό και συγκλονιστικό μήνυμα, αναγγέλλει στους αποθανόντες γονείς τον εντοπισμό του Παναγιώτη: «Βρέθηκε ο γιος σας, βρέθηκε ο αδερφός μας, όχι όπως τον ξέραμε, αλλά ένας αληθινός ήρωας. Να είστε ήσυχοι….».

  • Το μήνυμα παραπέμπει σε άλλες εποχές, όπου η αξιοπρέπεια και η προάσπιση της ελευθερίας έναντι οποιουδήποτε κόστους ήταν υπέρτατο αγαθό.

Costas Mavrides – Κώστας Μαυρίδης

Previous Article

Στις 10 χειρότερες χώρες του κόσμου στα θέματα εργατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Next Article

Tο πρώτο διθέσιο Rafale, με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας μας!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *