Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΤΖΙ ΠΕΡΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

0 σχόλια Share:

 

Ακιντζί: Εάν οι Ελληνοκύπριοι δεν τερματίσουν τις έρευνες τους, έρευνες θα αρχίσει και το τουρκικό πλοίο

Ο ΠτΔ της KKTC Μουσταφά Ακιντζί έκανε έκκληση για τερματισμό των μονόπλευρων εργασιών ερευνών φυσικού αερίου που διεξάγουν στην ανατολική Μεσόγειο οι Ελληνοκύπριοι. Ο Ακιντζί δήλωσε πως σε αντίθετη περίπτωση, η Τουρκία θα αρχίσει έρευνες στην περιοχή με το ερευνητικό πλοίο που αγόρασε.

Ο ΠτΔ της KKTC Μουσταφά Ακιντζί, μετείχε σε τελετή απονομής μεταλλίων για τους μαχητές που υπηρετούσαν στην Λεμεσό στην περίοδο του πολέμου. Ο Ακιντζί ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ελληνοκυπριακής διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως ¨Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο, η τουρκοκυπριακή πλευρά να πάψει τις υπερβολικές της απαιτήσεις  και τότε βλέπουμε τις διαπραγματεύσεις¨ και σχολίασε πως ¨Η ισότητα, η ελευθερία και η ασφάλεια δεν είναι υπερβολικά αιτήματα αλλά τα ελάχιστα αιτήματα¨.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΠΟΝΕΣΑΝ

Ο Ακιντζί συνέχισε λέγοντας ¨Οι πόνοι ας περιοριστούν σε αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν. Πλέον σε αυτά τα χώματα να μην υπάρχουν πια ούτε μάρτυρες ούτε οικογένειες αγνοουμένων. Ανεξαρτήτως γλώσσας και καταγωγής. Πλέον κανείς να μην πονάει.  Σε αυτά τα χώματα, χορτάσαμε πια από αίμα και πόνο. Οι Τουρκοκύπριοι όπως και οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν βίωσαν πόνους.¨

Ο Ακιντζί είπε πως ο υπόγειος πλούτος στην Αν. Μεσόγειο δεν ανήκει μόνο στους Ελληνοκυπρίους και είπε: ¨Προτίμηση μας είναι ο δρόμος της ειρήνης, ο δρόμος της λογικής και της συνεργασίας.  Ο πλούτος σε αυτά τα χώματα και στην θάλασσα αρκεί για όλους μας¨. Ο Ακιντζί είπε η ελληνοκυπριακή πλευρά θα κάνει την δική της προτίμηση.

https://www.dha.com.tr/dunya/ akincirumlar-calismalari- sonlandirmazsa-turk-gemisi- arastirma-baslatacak/haber- 1579358

14/5/2018

Previous Article

AYTOI EINAI OI ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ;

Next Article

ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *