Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

T/K ηγέτης Ακιντζί : ¨ Οι Τουρκοκύπριοι να μην είναι το παιδί για σφαλιάρες από την Τουρκία¨ !

No Comments Share:

Ακιντζί για Τουρκία: Όχι σε μία σχέση που οι Τουρκοκύπριοι θα είναι το παιδί για σφαλιάρες

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία σχολίασε ότι δεν πρέπει «να ανακατευόμαστε πολύ ο ένας στις εσωτερικές δουλειές του άλλου» .
Στις σχέσεις που επιθυμεί με την Τουρκία καθώς και στην ανάγκη να εγκαταλειφθεί το σύνθημα «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει» αναφέρθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Στο πλαίσιο διακαναλικής συνέντευξης που έδωσε στον «Μπαϊράκ», το Γκεντς TV και την Κίπρις TV, ανέφερε χαρακτηριστικά: «το σύνθημα “Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει” είδανε πού τους έφερε».

Τάχθηκε υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και τόνισε πως σε αυτές τις «προεδρικές εκλογές» θα διαφανεί κατά πόσο οι Τουρκοκύπριοι θα στηρίξουν τη δική τους βούληση.

Οι σχέσεις με την Τουρκία
Απέρριψε τα περί σχέσης εχθρότητας με την Τουρκία τονίζοντας, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ότι «δεν υπάρχουν και ούτε μπορεί να υπάρξουν».

Ο ίδιος, όπως είπε, επιθυμεί αδερφικές ισότιμες σχέσεις με την Τουρκία και όχι μια σχέση όπου οι Τουρκοκύπριοι «θα είναι το παιδί για σφαλιάρες».

«Η Τουρκία να ξέρει ότι εδώ υπάρχει μια ταυτότητα που έχει δημιουργηθεί διαμέσου των αιώνων, είναι η τουρκοκυπριακή ταυτότητα, έχει μια αυθεντικότητα, μια δημοκρατική, κοσμική δομή από τη δεκαετία του ’20 και τον Ατατούρκ. Να δείξουμε σεβασμό σε αυτή τη δομή. Όπως κι εμείς δείχνουμε σεβασμό στην Τουρκία. Να μην ανακατευόμαστε πολύ ο ένας στις εσωτερικές δουλειές του άλλου» τόνισε.

Sputnik  20/2/2020

Σχ. : Τι μπινελίκια έχει να ακούσει πάλι από την ¨δημοκρατική Τουρκία¨….

Previous Article

Δείτε τι λέει ο Ερντογάν και τι λέει ο Λιάκος….

Next Article

Η Γαλλία παίρνει μέτρα κατά της επιρροής της Τουρκίας στους μουσουλμάνους…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *