Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ZEΪΝΕΠ ΑΛΤΙΝΟΚ-ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΡΟΥΤΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ

No Comments Share:

page_suruc-katliamindan-kurtulan-zeynep-altinok-et-parcalari-uzerime-yapismisti-polisler-guluyorlardi-bize_370225810

 

H Αλτινόκ περιγράφει πως μετά από λίγο, σηκώθηκαν για να κάνουν ανακοίνωση τύπου και μετά την ώρα που φώναζαν συνθήματα, ξαφνικά αισθάνθηκε ένα κάψιμο στο πρόσωπο. Περιγράφει εκείνη την στιγμή ως εξής :


¨Αισθάνθηκα πως έφτασε φωτιά στο πρόσωπο μου. Μετά βρέθηκα στην πισίνα. Θυμάμαι πως βγήκα από την πισίνα που ήταν στο 1,5 μέτρο πίσω μου. Μετά ξέρω πως προσπαθούσαμε να φύγουμε κάτω από τα σύρματα, αλλά βρισκόμασταν μέσα στη φωτιά. Όταν βγήκα από το νερό παντού είχα αίμα. Κομμάτια σάρκας είχαν κολλήσει πάνω μου. Από τα μαλλιά μου έσταζε αίμα. Ρώτησα έναν φίλο μου αν είχα τίποτε στο πρόσωπο μου. Το ότι δεν είχα το πίστεψα μόνο όταν αργότερα κοίταξα στον καθρέφτη. Για μεγάλο διάστημα δεν άκουγα τίποτε. Απέναντι υπήρχαν αστυνομικοί οι οποίοι γελούσαν με εμάς. Είδαμε πως ο κόσμος του Σούρουτς ήθελε να μεταφέρει τους τραυματίες με τα οχήματα του στο νοσοκομείο, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους άφησαν¨.

Στόχος μας ήταν να μεταφέρουμε παιχνίδια
Η Ζεϊνέπ Αλτινόκ που βγήκε σώα από την επίθεση, δήλωσε πως δεν κρίνει ως ειλικρινείς τις συζητήσεις των πολιτικών σχετικά με την επίθεση στο Σούρουτς. Αναφέρει πως βγήκαν σε αυτό το ταξίδι για ανθρωπιστικούς λόγους και ότι θεωρεί ακατανόητο να μετατρέπεται η πράξη τους σε θέμα πολιτικής επικαιρότητας. Η Αλτινόκ λέει : ¨ Στόχος μας ήταν μεταφέρουμε παιχνίδια και βιβλία και να απαλύνουμε στο Μπαϊράμι λίγο τον πόνο. Δεν πηγαίναμε να πολεμήσουμε¨.

DHA 23/7/2015

Previous Article

ΚΑΦΡΙΛΑ

Next Article

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *