Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ¨ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ¨ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

0 σχόλια Share:

To πρόγραμμα ¨εκπαίδευση-εξοπλισμός¨έφυγε και ήρθε το YPG

fft107_mf5459124

Aναφέρεται πως οι ΗΠΑ άλλαξε γνώμη για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού μελών της συριακής αντιπολίτευσης που είχε σχεδιαστεί να γίνει από κοινού με Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ. Οι ΗΠΑ αναφέρεται πως μετά από τη αποτυχία του εν λόγω προγράμματος, θα συνεργαστεί με το YPG.
Σύμφωνα με την είδηση της Daily Beast, οι Αμερικανοί αρμόδιοι έστω και όχι επίσημα φέρεται να έχουν αλλάξει γνώμη για το πρόγραμμα 500 εκ. δολαρίων. Αρμόδιοι του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης σε δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα, ανέφεραν πως του YPG είναι μια οργάνωση εκπαιδευμένη, ικανή και οργανωμένη, ενώ στις μάχες με την ISIS δεν υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι από αυτούς να αλλάξουν πλευρά. Υπογράμμισαν πως το YPG είναι η πλέον ¨αποτελεσματική ισχύς¨ που μάχεται στην Συρία, προσθέτοντας πως στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη η οργάνωση αυτή θα μπορούσε να κάνει έκκληση στον συνασπισμό για βομβαρδισμούς κατά της ISIS.


………..
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ 5.000 ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ 60
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού, παρουσίασε από την αρχή πρόβλημα όσον αφορά τον αριθμό των εκπαιδευόμενων. Το πρόγραμμα που άρχισε τον Μάιο στην Ιορδανία και αργότερα στην Τουρκία, ενώ είχε ως σχέδιο την συμμετοχή 5 χιλιάδων ατόμων, εντέλει έμεινε στους 60. Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Άστον Κάρτερ δήλωσε προκαλώντας έκπληξη πως στις 3 Ιουλίου είχαν εκπαιδευτεί 60 μόνο Σύριοι.
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Κάρτερ υπέδειξε ως αιτία του μικρού αριθμού των μαχητών, τον ενδελεχή εκ μέρους των ΗΠΑ έλεγχο των ατόμων.
…………….
Ομάδα 54 ατόμων του προγράμματος αυτού, που μπήκε στη Συρία στις 12 Ιουλίου, μέσα σε δύο εβδομάδες είτε απήχθησαν είτε σκοτώθηκαν από την Ελ Νούσρα, χωρίς να ρίξουν καν μια σφαίρα. Από τα 54 άτομα αυτά του 30ου τάγματος, απέμειναν μόνο 2

Haber.sol.org 13/8/2015

Previous Article

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ : ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣE ΕΚΛΟΓΕΣ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *