Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

“Η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι το τουρκικό κράτος να βγει από τα εδάφη μας”

0 σχόλια Share:

 

Ο Μεχμεντ Σιριν-μέλος της αυτόνομης διοίκησης της περιοχής του Ευφράτη δήλωσε πως ο μόνος στόχος των επιθέσεων του τουρκικού κράτους είναι δημιουργία χάους στην περιοχή και το να προσθέσει εδάφη της Συρίας στη δική του χώρα.
…….
Ο Σιριν δήλωσε: “Aπό την αρχή της κρίσης στην Συρία το τουρκικό κράτος συνεχώς προσπαθούσε να εμβαθύνει αυτή την κρίση. Με αυτό τον τρόπο κατέλαβε κάποιες περιοχές της Συρίας. Το τουρκικό κράτος στηρίζοντας τις ακραίες συμμορίες σε μία περιοχή από την Ιντλιμπ ως τα σύνορα με το Ιράκ, έγινε αιτία για εμβάθυνση της κρίσης, για κατάληψη εδαφών της Συρίας και για λεηλασίες”.
…..
Ο Σιριν είπε πως η βορειοανατολική Συρία παρά την κρίση στη χώρα ήταν πιο ασφαλής περιοχή και πρόσθεσε πως “Κούρδοι, Άραβες, Ασύριοι και Τουρκμένοι ζουν μέσα σε ειρήνη. Αυτοί οι λαοί συνέστησαν τα δικά τους δημοκρατικά συστήματα. Συνέστησαν τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας και δεν υπήρχε κανένα θέμα ασφάλειας σε αυτή την περιοχή. Φυσικά το καθεστώς του κόμματος ΑΚΡ, δεν μπορούσε να δεχτεί το δημοκρατικό σύστημα που ιδρύθηκε σε αυτήν την περιοχή. Για αυτό το λόγο σήμερα επιθυμεί να καταλάβει όλη την όλη την βόρεια και Ανατολική Συρία”.
Ο Σιριν τόνισε πως για αυτόν το στόχο η Τουρκία επιτίθεται με τις ομάδες των συμμοριών που μάζεψε από διάφορα μέρη και με τον στρατό της και πρόσθεσε τα εξής : “το τουρκικό κράτος σε αυτή την προσπάθεια κατάκτησης διαπράττει κάθε είδους έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Προκαλεί εκ νέου ένα χάος στην περιοχή. Προκαλεί μετανάστευση σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ενώ τώρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται από τις συμμορίες του τουρκικού κράτους είναι ορατά σε όλους” .

Ο Σιριν λέει πως το τουρκικό κράτος παραβίασε κάθε κανόνα πόλεμου και προσθέτει πως είναι ανάγκη να υιοθετηθεί μία κοινή στάση ώστε να απολογηθεί το τουρκικό κράτος για αυτά τα εγκλήματα.
Δήλωσε πως “Η συμφωνία ανάμεσα στο τουρκικό κράτος για την Αμερική για την ασφαλή περιοχή έγινε αποδεκτή κάτω την αυτόνομη διοίκηση και τις SDF. Αποκαλύφθηκε πως στόχος του τουρκικού κράτους δεν ήταν η συνοριακή του ασφάλεια. Ο μόνος στόχος του τουρκικού κράτους ήταν να εισβάλλει σε αυτή την περιοχή, να καταστρέψει το δημοκρατικό σύστημα που είχε στηθεί και να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την κρίση στη Συρία. Διότι η συριακή κρίση πλέον είχε φτάσει σε στάδιο αναζήτησης πολιτικών λύσεων. Αλλά το τουρκικό κράτος δεν είναι ευχαριστημένο από την επίλυση αυτής της κρίσης διαμέσου πολιτικών δρόμων” και πρόσθεσε πως για αυτό ο στόχος του ήταν να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο την αναταραχή.
Ο Σιριν τονίζει πως το τουρκικό κράτος έκανε αυτές τις επιθέσεις για να προσθέσει στον εαυτό του εδάφη της Συρίας: “Το τουρκικό κράτος είχε σχεδιάσει την επίθεση έτσι ώστε εντός 48 ωρών να εισβάλει σε μία περιοχή βάθος 32 km. Όπως είδαν όλοι όμως, πέρασαν 11 μέρες και ακόμα το τουρκικό κράτος συνεχίζει στα σύνορα. Εμείς ως λαός  και διοίκηση της ανατολικής Συρίας ποτέ δεν υποστηρίξαμε αυτόν τον πόλεμο. Εμείς μόνο υπερασπιζόμαστε αυτή την περιοχή.Αυτός ο οποίος μας επιτίθεται και θέλει να καταλάβει τα εδάφη μας είναι το τουρκικό κράτος”.
……

https://anfturkce.com/rojava-surIye/tuerk-devleti-topraklarimizdan-cikana-kadar-direnis-suerecek-132081

20/10/2019

Previous Article

Αυτά τα ζητούν Γάλλοι βουλευτές, οι Έλληνες ;

Next Article

Αντιπρόεδρος της Ρωσίας Μπορίσοφ: Η Τουρκία έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για τα Su-35 και Su-57  

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

libero. quis, ipsum ut Sed fringilla ultricies efficitur.