Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Νέα μεταφορά οπλισμού στους Κούρδους της Συρίας

0 σχόλια Share:

Οι ΗΠΑ έστειλαν στις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (DSG) που συμπεριλαμβάνουν και το YPG, 200 TIR με βαρύ οπλισμό και θωρακισμένα οχήματα

Αρμόδιος του DSG που ήθελε να τηρήσει την ανωνυμία του, μίλησε σχετικά με το θέμα, αναφέροντας τα εξής :
¨Οι ΗΠΑ μας έστειλαν βαριά όπλα, θωρακισμένα οχήματα και οχήματα πικαπ¨. Επίσης μας στάλθηκαν μπλοκ από μπετόν που θα χρησιμοποιηθούν στο χτίσιμο νέων στρατιωτικών βάσεων. Οι ΗΠΑ θα στήσουν νέες βάσεις σε Ντέιρ ερ Ζορ και Χασέκε. Η μεταφορά έγινε από την συνοριακή πύλη Σεμάλκα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Περιφερειακής Κυβέρνησης Κουρδιστάν του Ιράκ. Από εκεί τα φορτηγά TIR έφτασαν στα κεντρικά των DSG στο Κομπάνι.Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μας βοηθούνε¨.

Ο πρόεδρος Trump στο παρελθόν πολλές φορές έχει κηρύξει την ¨νίκη κατά της ISIS¨ και είχε δηλώσει πως αμέσως θα απέσυρε τους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη Συρία. Οι ΗΠΑ δικαιολογούσαν τη βοήθεια που παρείχαν προς το YPG και στις υπόλοιπες οργανώσεις, μιλώντας για “αγώνα ενάντια στην ISIS”. Παρά την αποβολή όμως από την περιοχή της οργάνωσης ISIS,  οι ΗΠΑ μεταφέρουν πυρομαχικά προς το YPG προκαλώντας ερωτηματικά.

Από την άλλη ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της επικαιρότητας στις συζητήσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης, ήταν και τα όπλα τα οποία έχουν δοθεί προς τις DSG. Η Τουρκία εκτιμά ότι αυτά τα όπλα αποτελούν ένα στοιχείο απειλής καθώς ανησυχεί πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της. Από την άλλη οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν βοήθεια αποτελούμενη από βαριά όπλα και οχήματα προς τον σχηματισμό που περιλαμβάνει και το YPG.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει το YPG ως προέκταση του ΠΚΚ στην Συρία και για αυτό ζητά να θεωρούνται “τρομοκρατική οργάνωση”και οι DSG. Αλλά οι δυτικές χώρες με πρώτες τις ΗΠΑ, δεν δέχονται αυτή τη θέση της Άγκυρας. Η Άγκυρα επίσης αντιδρά με σκληρό τρόπο ενάντια στη μεταφορά όπλων προς το YPG.

https://tr.sputniknews.com/columnists/201906141039364820-abdden-dsgye-yeni-yardim-200-tir-silah/
14/6/2019
Previous Article

Κυνηγημένοι από τον Ταγίπ…

Next Article

Τσαβούσογλου κατά της Κύπρου : ¨Καμία συμφωνία η οποία εξαιρεί την Τουρκία δεν έχει ισχύ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *