Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Έκκληση από το YPG προς την Δαμασκό: Είμαστε έτοιμοι γι συνεργασία ενάντια στην Τουρκία

Το YPG έκανε έκκληση στην κυβέρνηση της Δαμασκού για συνεργασία σε περίπτωση μια πιθανής στρατιωτικής επιχείρησης από την Τουρκία

Ο ΠτΔ Ερντογάν πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε πως θα αρχίσει στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά του Ευφράτη σε περιοχή που ελέγχεται από το YPG, ενώ τότε ο Μαζλούμ Κομπάνι- διοικητής μονάδας των DSG (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις) που έχουν ως ραχοκοκαλιά τους το YPG, δήλωσε πως ¨Θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο¨.  Ενώ η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, με δικαιολογία την έκθεση σε κίνδυνο των Αμερικανών στρατιωτών που πολεμάνε κατά της ISIS, δήλωσε πως μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας είναι ¨ανησυχητική¨ και ¨απαράδεκτη¨.

Σύμφωνα με το Sputnik, το YPG ανακοίνωσε πως για να προστατεύσει τα σύνορα και τα εδάφη της πατρίδας ενάντια στην Τουρκία, έκανε έκκληση για συνεργασία προς στην κυβέρνηση της Συρίας.
Την συγκεκριμένη είδηση την μετέδωσε η σαουδαραβική εφημερίδα Σαρκούλ Αβσάτ που έχει έδρα το Λονδίνο. Μιλώντας στην εφημερίδα ο Γενικός Διοικητής του YPG Σιπάν Χέμο είπε: ¨Η Τουρκία καταβάλλει κάθε είδους προσπάθεια για να εξαφανίσει αυτά που έχουν κερδίσει οι Κούρδοι και αυτό το βλέπει ως προτεραιότητα. Μετέφερε δυνάμεις της στα σύνορα και βομβάρδισε εντός της Συρίας¨ .

Ο Χέμο είπε πως  ¨Εάν είναι έτοιμοι, εμείς είμαστε  έτοιμοι να συζητήσουμε τους μηχανισμούς προστασίας των συνόρων μας και την συνεργασία μας κατά της Τουρκίας¨ και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση Άσαντ για ¨προστασία των εδαφών της πατρίδας¨.

Ο Χέμο ανέφερε πως αξιωματούχοι της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών συναντήθηκαν με μέλη της αντιπολίτευσης της Συρίας και τους ζήτησαν να είναι έτοιμοι για μια επιχείρηση παρόμοια με τον ¨Κλάδο Ελαίας¨.

Τελευταία το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, χωρίς να αναφέρει την πηγή του, είχε υποστηρίξει πως Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν με σκληρό τρόπο τν Ελεύθερο Συριακό Στρατό , να μην μετάσχει σε μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας.

YPG’den Şam’a çağrı: Türkiye’ye karşı işbirliğine hazırız

16/12/2018

Previous Article

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ

Next Article

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *