Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΤΕΛΕΙ ΦΟΝΟΥΣ…

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 18-8-2011

Ο Τσαρκίν έδειξε τους Μεσούτ Γιλμάζ και Τσατλί

Ο Αίχάν Τσαρκίν τέως στέλεχος των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας κατέθεσε χτες για δεύτερη φορά στον εισαγγελέα ειδικής δικαιοδοσίας Άγκυρας Χακάν Γιουξέλ.

Ο Αίχάν Τσαρκίν-τέως στέλεχος των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που με τις ομολογίες του σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών της δεκαετίας του 90 προκάλεσε ντόρο, ανακοίνωσε ότι ο τέως πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ είχε ζητήσει από τον Τσατλί να ¨πάρουν¨ τον Μετίν Βουράλ πρόεδρο του κόμματος ΑΝΑΡ της πόλης Κιρίκαλε, και ότι μετά από αυτό ο Βουράλ ¨παραλήφθηκε¨ και δολοφονήθηκε. Ο Τσαρκίν είπε επίσης ότι Κούρδοι επιχειρηματίες που θέλανε το όνομα τους να σβηστεί από την λίστα του θανάτου έδιναν τσάντες γεμάτες με χρήματα στους Μεχμέτ Αγάρ και Ιμπραήμ Σαχίν.

Ο Τσαρκίν κατέθεσε χτες για δεύτερη φορά στον εισαγγελέα Γιουξέλ σχετικά με τις δολοφονίες το 1994,του Διευθυντή Δημοτολογίου του Αλτιντάγ Μετζίτ Μπασκίν, του επιθεωρητή του υπουργείου υγείας Ναμίκ Ερντογάν, και των δικηγόρων Φαϊκ Τζαντάν και Γιουσούφ Εκιντζί.

Ο Γιλμάζ το ζήτησε από τον Τσατλί

Η εφημερίδα Ταράφ έφτασε στην πρόσθετη κατάθεση του Τσαρκίν. Στην κατάθεση του αναφερόμενος στην δολοφονία του Μετίν Βουράλ-προέδρου της τοπικής οργάνωσης του κόμματος ΑΝΑΡ της πόλης Κιρίκαλε που είχε θεωρηθεί υπεύθυνος για τον θάνατο του βουλευτή του ΑΝΑΡ Αλπαρσλάν Πεχλιβανλί είπε τα εξής :

¨Την μέρα της δολοφονίας του Μετίν Βουράλ ο Ογούζ Γιορουλμάζ με αναζήτησε ενώ βρισκόμουν στο κέντρο της πόλης του Κιρίκαλε. Μου είπε πως ¨Πρέπει να συναντηθούμε. Θα με δεις επί της οδού Κιρίκαλε-Κεσκίν¨. Όταν πήγα επιτόπου σταματούσαν αυτοκίνητα στην άκρη του δρόμου. Δίπλα στον Μετίν Βουράλ βρισκόταν ακόμη ένα άτομο. Όταν ρώτησα τον Ογούζ τι γίνεται μου είπε : ¨Αυτά τα άτομα θα τα μεταφέρουμε στη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Άγκυρας. Διότι ένας από αυτούς σχετίζεται με τον θάνατο του Πεχλιβανλί. Το να τους πάρουμε το ζήτησε ο Μεσούτ Γιλμάζ από τον Αμπντουλλάχ Τσατλί. Για αυτό θα μεταφέρουμε τον Μετίν Βουράλ στην Άγκυρα¨. Εγώ μετά από αυτό είπα ότι δεν χρειαζόταν να μεταφέρουμε και το άτομο που ήταν δίπλα στον Βουράλ, και πηγαίνοντας δίπλα του, του είπα ¨φύγε από εδώ¨. Εγώ τα σχετικά με την σύλληψη του Βουράλ τα έμαθα από τον Ογούζ Γιορουλμάζ. Θυμάμαι επίσης ότι όταν συνελήφθη ο Βουράλ είχε και ένα όπλο 357 Μάγκνουμ. Η δολοφονία του Βουράλ ήταν μια δολοφονία που ήταν εκτός λίστας¨.

¨Έδωσαν λεφτά για να βγούνε από την λίστα¨

Ο Τσαρκίν μιλώντας σχετικά με την ¨λίστα θανάτου¨ με τους Κούρδους επιχειρηματίες που είχε ανακοινώσει η τότε πρωθυπουργός Τανσού Τσιλλέρ ανέφερε τα εξής : Ήμουν ενήμερος για τις δολοφονίες που γινόταν σε άτομα της λίστας αυτής και ότι ήταν εν γνώσει των Μεχμέτ Αγάρ και Ιμπραήμ Σαχίν. Μάλιστα είχα ακούσει ότι επιχειρηματίες που είχαν μάθει ότι περιλαμβάνονταν σε αυτή τη λίστα, για να σωθούνε και να βγει το όνομα τους από εκεί, έδιναν μέσω του Ιμπραήμ Σαχίν τσάντες γεμάτες με χρήματα στον Μεχμέτ Αγάρ. Μάλιστα μια φορά ήμουν μάρτυρας όταν ένας επιχειρηματίας παρέδωσε στον Σαχίν μια βαλίτσα γεμάτη με χρήματα¨

………….

Η ομάδα των εκτελέσεων εκπαιδεύτηκε στην Αττάλεια

Ο Τσαρκίν εστιάζοντας στις σχέσεις του στρατού με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας είπε ότι ¨Κάποια από τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έκαναν τις εκτελέσεις είχαν παρακολουθήσει μαζί με στρατιωτικούς στην Αττάλεια, σεμινάριο ¨διάσωσης ομήρων¨ διάρκειας 50 ημερών. Σε αυτή την εκπαίδευση μετείχαν μαζί στρατιωτικοί και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Συντονιστής της εκπαίδευσης ήταν ο Κορκούτ Εκέν. Ο Εκέν ξέρει καλά όλους όσους μετείχαν σε αυτή την εκπαίδευση. Ενήμερος για αυτή την εκπαίδευση ήταν και ο Μεχμέτ Αγάρ. Άλλωστε μια τέτοια εκπαίδευση δεν μπορούσε να γίνει χωρίς να είναι ενήμερος ο Αγάρ. Όταν έκαναν τις εκτελέσεις έβγαζαν και πλαστά χαρτιά που έδειχναν πως δήθεν υπηρετούσαν αλλού. Έτσι όταν γινόταν οι εκτελέσεις οι φυσικοί αυτουργοί των πράξεων αυτών είχαν χαρτιά που έδειχναν πως υπηρετούσαν σε άλλη περιοχή. Για παράδειγμα όταν ο Αϊχάν Ακτσά και ο Ζιγιά Μπαντιρμαλίογλου απήγαγαν τον Ταρίκ Ουμίτ που εργαζόταν ανάμεσα σε ΜΙΤ και Αστυνομία, ο Ακτσά φαινόταν να υπηρετεί στο Ντιγιαρμπακίρ¨.

……………….

Σχόλιο : Μερικά στοιχεία γιά όσους δυσκολεύονται να αντιληφθούνε το κείμενο. Η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ είχε καταρτίσει μια λίστα με χίλια ονόματα οι οποίοι φέρεται να βοηθούσαν το ΠΚΚ. Και έδωσε αυτή τη λίστα στο τότε αρχηγό της αστυνομίας Μεχμέτ Αγάρ για τα ….περαιτέρω. Καταρτίστηκαν λοιπόν ειδικές ομάδες στην αστυνομία που εκτελούσαν κυρίως μέλη αυτής της λίστας αλλά και άλλους έξω από αυτήν ! Μάλιστα όπως φαίνεται από την κατάθεση του Τσαρκίν εκτελούσαν και παραγγελίες ! Τον βουλευτή Βουράλ δηλαδή τον σκότωσαν διότι το ζήτησε ο Μεσούτ Γιλμάζ, δηλαδή ο τότε  πρωθυπουργός της Τουρκίας !  

 

 

 

 

Previous Article

ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΑΝΟΔΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΕΛΣΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *