Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΣΙΛ

0 σχόλια Share:

Εντολή σύλληψης του ¨Γεσίλ¨

Η εισαγγελία που ερευνά την λεγόμενη αυτοκτονία του συνταγματάρχη Καζίμ Τσιλίογλου το 1994 μέσα στο κατάλυμα του την εποχή που ήταν Διοικητής Ταξιαρχίας Στρατοχωροφυλακής του Τούντζελι, έβγαλε εντολή σύλληψης του Μαχμούτ Γιλντιρίμ –κωδική ονομασία Γεσίλ- και του Γιουσούφ Γκεγίκ –κωδική ονομασία Μπόζο-.

 Η εισαγγελία ειδικής δικαιοδοσίας της Μαλάτιας με αίτημα της προς το 3ο Κακουργιοδικείο ζήτησε την σύλληψη του Μαχμούτ Γιλντιρίμ –κωδική ονομασία Γεσίλ- και του Γιουσούφ Γκεγίκ –κωδική ονομασία Μπόζο- σχετικά με τον θάνατο του Καζίμ Τσιλίογλου.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της εισαγγελίας και έβγαλε το ένταλμα σύλληψης για αυτά τα άτομα.

Επίσης η εισαγγελία της Μαλάτιας βρίσκοντας πως οι θάνατοι του πρώην Γενικού Διοικητή Στρατοχωροφυλακής στρατηγού Εσρέφ Μπιτλίς, του πρώην Διοικητή Στρατοχωροφυλακής του Μάρντιν Ριντβάν Οζντέν, του πρώην Περιφερειακού Διοικητή Ντιγιαρμπακίρ Μπαχτιγιάρ Αϊντίν, και του υποστράτηγου Τεμέλ Τζινγκιόζ είναι ύποπτοι, ζήτησε τους σχετικούς φακέλους.

Αίτημα για ερυθρό δελτίο αναζήτησης

Η εισαγγελία της Μαλάτιας ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης την έκδοση ερυθρού δελτίου αναζήτησης από την Ιντερπόλ για τους Μαχμούτ Γιλντιρίμ και Γιουσούφ Γκεγίκ.

Ο θάνατος του συνταγματάρχη Καζίμ Τσιλλίογλου τότε Διοικητή Ταξιαρχίας Στρατοχωροφυλακής του Τούντζελι, είχε παρουσιαστεί ως αυτοκτονία, αλλά όταν ανοίχτηκε πάλι ο τάφος και η ιατροδικαστική εξέτασε το σώμα, συνέταξε αναφορά που στάλθηκε στην εισαγγελία και στην οποία αναφέρεται πως βρέθηκαν ίχνη αρσενικού στις τρίχες του, τραύμα από σφαίρα στα πλευρά του και κάταγμα στην σπονδυλική στήλη.

Εφ. Μπιργκιούν 7-2-2012

Σχόλιο : Μετά από περίπου 3 δεκαετίες δράσης  του Μαχμούτ Γιλντιρίμ- πιο γνωστού δολοφόνου του τουρκικού βαθέως κράτους- επιτέλους ένα ένταλμα σύλληψης. Βέβαια δεν είναι καν γνωστό εδώ και χρόνια όχι  μόνο το που κατοικεί αλλά και το  αν ζει. Ίδωμεν. Μάλιστα όπως βλέπετε εκτός από την ¨ειδικότητα¨ που είχε σε φόνους Κούρδων ενίοτε τον έβαζαν να εκτελεί ακόμη και υψηλόβαθμους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού. Η εποχή που ¨μεσουρανούσε¨ ήταν εκείνη της γουρούνας Τσιλέρ.

Previous Article

ΑΣΤΕΙΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΡΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Next Article

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

commodo at leo. et, id commodo dolor. facilisis ut id ut