Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΑΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ¨

0 σχόλια Share:

 ¨Είμαι εδώ ως πατέρας παιδιού που διαμέλισαν το πτώμα του¨

 Άγκυρα – Ο Χιντίρ Οζτούρκ-πατέρας της δολοφονηθείσας από τους κρατικούς εκτελεστές Αϊτέν Οζτούρκ δήλωσε στην κατάθεση του στην επιτροπή της βουλής πως ¨ Είμαι εδώ ως πατέρας ενός παιδιού που του έκοψαν τα αυτιά, του έβγαλαν τα μάτια και του διαμέλισαν το πτώμα¨.

 Ο Χιντίρ Οζτούρκ-πατέρας της Αϊτέν Οζτούρκ η οποία το 1992 απήχθη για να βρεθεί 2 μήνες αργότερα διαμελισμένο το πτώμα της, κατέθεσε στην υποεπιτροπή που σχηματίστηκε εντός της Επιτροπής Διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής.

Ο Χιντίρ Οζτούρκ προσήλθε στην επιτροπή μαζί με τον βουλευτή του Ντέρσιμ του CHP Χουσεΐν Αϊγκούν και άρχισε την κατάθεση του λέγοντας πως ¨Είμαι εδώ ως πατέρας ενός παιδιού που του έκοψαν τα αυτιά, του έβγαλαν τα μάτια και του διαμέλισαν το πτώμα¨.

 Ο Οζτούρκ συνεχίζοντας μέσω δακρύων την κατάθεση του είπε πως ο τότε διοικητής του συντάγματος Στρατοχωροφυλακής Τούντζελι καλώντας τον στο γραφείο του, του είχε πει πως

¨Μια από τα κορίτσια σου σκέφτεται να βγει στο βουνό¨ , ενώ ο ίδιος έφερε αντίρρηση λέγοντας πως όλα του τα παιδιά δουλεύουν ενώ και ο ίδιος ήταν κρατικός υπάλληλος.

¨ΠΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΧΜΟΥΤ¨

Ο Οζτούρκ ανέφερε πως όταν ο διοικητής είπε πως θέλει να τα δει, πήρε τα παιδιά του και πήγε στο σύνταγμα και εξιστορεί ως εξής αυτά που έγιναν πριν από 19 χρόνια :

¨Εκεί καθίσαμε μαζί με τον διοικητή του συντάγματος. Σημειώθηκαν οι διευθύνσεις τόπου κατοικίας των παιδιών μου και το που δούλευαν. Αργότερα ο διοικητής κάλεσε έναν στρατιώτη και του είπε ¨Πάνε αυτές στον κύριο Μαχμούτ¨. Κατεβήκαμε κάτω, εκεί ήταν ένας αδύνατος μουστακαλής τύπος. Πήραν μέσα τα παιδιά μου, εγώ έμεινα έξω. Λίγο αργότερα τα παιδιά μου βγήκαν έξω. Μου είπαν πως πάλι τους ρώτησαν τις διευθύνσεις τους. Αργότερα τα παιδιά μου βλέποντας τηλεόραση αναγνώρισαν αυτόν τον Μαχμούτ, λέγοντας πως είναι ο γνωστός ως ¨Γεσίλ¨.

 

ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ

Ο πατέρας Οζτούρκ περιέγραψε πως όλες οι προσπάθειες που έκανε παρέμειναν άκαρπες, και εντέλει το πτώμα της κόρης του βρέθηκε από έναν τσομπάνη στο νεκροταφείο Ασρί του Ελάζιγκ. Ο Οζτούρκ ανέφερε πως το πτώμα βρέθηκε όταν ένας τσομπάνης πρόσεξε το χέρι του κοριτσιού που εξείχε από το χώμα και ενημέρωσε τους αρμόδιους και περιέγραψε με κλάματα αυτά που βίωσε κατά την αναγνώριση.

Ο Οζτούρκ ανέφερε πως όταν πλύθηκε το χώμα που ήταν πάνω στο πτώμα κατάλαβε πως ήταν η κόρη του και είπε ¨Ποιος είναι αυτός ο διοικητής Στρατοχωροφυλακής ; Γιατί με κάλεσε ; Δύο μήνες αργότερα απήχθη η κόρη μου. Ξέρετε εκείνη την εποχή υπήρχαν kontrgerilla, υπήρχε η JİTEM, όπως σήμερα υπάρχει η Εργκενέκον.¨. Ο Οζτούρκ ανέφερε πως μετά το περιστατικό θέλησε να συναντήσει τον διοικητή του συντάγματος αλλά δεν μπόρεσε, και καμμία από τις επίσημες προσφυγές που έκανε δεν απέφεραν τίποτε.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Η ΤΣΙΛΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΑΓΑΡ ;

Ο πατέρας Οζτούρκ είπε πως ¨Δεν μας έμεινε ούτε μέρα ούτε νύχτα¨ και είπε : ¨Και εδώ το τέλος θα είναι σαν το Σουσουρλούκ ; Γιατί δεν καλούνται εδώ η Τσιλλέρ και ο Αγάρ ; Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που ενδιαφέρθηκαν για το θέμα πάντα εμποδίστηκαν από την αστυνομία. Μας φίμωσαν, δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε. Αστυνομικοί που μας βλέπαν στο παζάρι και στην αγορά μας έβρισαν. Καλέστε την Τσιλλέρ να λογοδοτήσει για την JITEM.¨

…………………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 13-12-2011


 

Previous Article

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ…

Next Article

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

odio nec id, Lorem Aliquam quis ut fringilla commodo justo