Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ

No Comments Share:

Εγεμέν Μπαγίς : Η Ε.Ε. να καταργήσει την αδικία της βίζας

 ΑΓΚΥΡΑ – Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς δήλωσε : ¨Η βίζα Σέγκεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζει η Ευρώπη σε εμάς. Αυτό είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του νόμου¨. Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς έκανε την εναρκτήρια ομιλία σε Σύνοδο Στρογγυλής Τραπέζης που έγινε στο υπουργείο Ε.Ε. με την συμμετοχή δημόσιων φορέων, φορέων προβληματισμού, ακαδημαϊκών και νομικών. Ο Μπαγίς δήλωσε ότι παρά το ότι η Τουρκία έχει διπλωματικές σχέσεις επί 52 χρόνια με την Ευρώπη, στο θέμα της βίζας η Ευρώπη πάντα βγάζει πρόβλημα. Ο Μπαγίς είπε ότι ¨Αυτό που κάνει η Ευρώπη είναι μια παράλογη και παράνομη πρακτική¨.

Ο Μπαγίς είπε πως ¨ Η βίζα Σέγκεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής δύο μέτρων και δύο σταθμών που εφαρμόζει η Ευρώπη σε εμάς. Αυτό είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του νόμου¨. Ο Μπαγίς είπε πως το 1963 η Τουρκία διήνυσε μεγάλη απόσταση στο θέμα της βίζας, αλλά αυτά χάθηκαν μετά το πραξικόπημα του 1980. Ο Μπαγίς είπε πως ¨Αυτό δυστυχώς είναι αποτέλεσμα της πραξικοπηματικής λογικής. Εάν η Ευρώπη επιθυμεί πραγματικά να διδάσκει τον όρο δικαιοσύνη, πρέπει να καταργήσει την αδικία της βίζας που εφαρμόζεται στην Τουρκία. Ο Μπαγίς ανέφερε πως από τα 74 εκ. του πληθυσμού της Τουρκίας μόνο τα 4,5 εκ. έχουν διαβατήριο και είπε ότι είναι ανάγκη περισσότεροι άνθρωποι να πάρουν διαβατήριο. Ο Μπαγίς ανέφερε πως παλιότερα μετανάστευαν από την Τουρκία στην Γερμανία, ενώ στις μέρες μας ο αριθμός αυτών που μεταναστεύουν από την Τουρκία την Γερμανία είναι μικρότερος από αυτούς που μεταναστεύουν από Γερμανία στην Τουρκία, και ότι πλέον Γερμανοί πολίτες μεταναστεύουν στην Τουρκία για να ζήσουν εκεί. Ο Μπαγίς ανέφερε πως απέναντι στο θέμα της βίζας που έχει καταστεί παραβίαση ανθρωπίνου δικαιώματος, πρέπει να υπάρξει κοινή στάση, να αρχίσει νομικός αγώνας, και πρόσθεσε πως όταν το 2002 τίθετο το θέμα της βίζας, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία ήταν 3.000 δολάρια, ενώ στις μέρες μας πλέον έχει τριπλασιαστεί φτάνοντας τα 11.000 δολάρια. Ο Μπαγίς ανέφερε πως ¨Όταν η Τουρκία έχει καταστεί η 10η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο αυτοί που επιχειρούνε να μας διδάξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει ένας-ένας να καταργήσουν τη βίζα.

…………….. ¨

Εφ. Νέτγκαζέτε  21-12-2011

Σχόλιο : Το συμπέρασμα είναι πως οι Τούρκοι προφανώς έχουν μεγάλο άγχος για την δημογραφική δυναμική των Κούρδων και κοιτάνε πως θα ¨ξεφορτωθούνε¨ κάποιους….

 

 

Previous Article

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ

Next Article

ΛΑΜΠΑΚΗΣ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *