Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΘΡΙΛΕΡ

0 σχόλια Share:

Υπενθύμισαν την σφαγή στο Γκιουτσλούκονάκ

Οι μάνες του Σαββάτου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία για την σφαγή στο Γκιουτσλούκονάκ και δήλωσαν πως ¨Η ΜΙΤ που λέει πως καθίσταται διάφανη και ανοίγει τις πύλες της σε όλους, ας ανοίξει και σε μας την πύλη και ας μας δείξει τα αρχεία της¨.

Οι μητέρες/ άνθρωποι του Σαββάτου στην 355η συγκέντρωση τους στην πλατεία Γαλατάσεράι τίμησαν τα 11 άτομα που δολοφονήθηκαν στην σφαγή του Γκιουτσλούκονάκ, από την οποία αύριο συμπληρώνονται 16 χρόνια.

Η Λεϊλά Καγιά της οποίας ο πατέρας ο Αχμέτ Καγιά συνελήφθη στο Γκιουτλούκονάκ και εξαφανίστηκε, απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ερντογάν είπε : ¨16 χρόνια ψάχνω τον πατέρα μου. Όλος ο κόσμος άκουσε την φωνή μας αλλά εσείς δεν ακούτε. Νεκρό ή ζωντανό βρείτε τον πατέρα μου, και δικάστε τους υπεύθυνους.¨

Εξ ονόματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωση έκανε η Αϊνούρ Ακκεμίκ.

Μετά την μονόπλευρη εκεχειρία που είχε κηρύξει το ΠΚΚ στις 15-12-1995, ο στρατός στις 12-1-1996 επέδραμε στα χωριά Τσεβριμλί και Γιαταγάν που υπάγονται στο Γκιουτσλούκονάκ και συνέλαβε τους Αμπντουλλάχ Ιλχάν, Αχμέτ Καγιά, Αλή Νας, Νεϊτουλάχ Ιλχάν, Χαλίτ Καγιά και Ραμαζάν Ορούτς. Τα άτομα αυτά που είχαν υποχρεωθεί να γίνουν κορουτζού αλλά αργότερα τα παράτησαν, μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Στρατοχωροφυλακής του Τάσκονάκ. Εκεί ανακρίθηκαν με βασανιστήρια και δολοφονήθηκαν.

Στις 15 Ιανουαρίου πήραν τηλέφωνο από την Στρατοχωροφυλακή στο χωριό Κοτσγιουρντού και είπαν πως θα άφηναν ελεύθερους τους συλληφθέντες και ζήτησαν για αυτό ένα μινιμπάς. Οι κορουτζού (φύλακες χωριών) Χαμίτ Γιλμάζ, Αμπντουλχαλίμ Γιλμάζ, Μεχμέτ Ονέρ και Λοκμάν Οζντεμίρ ένοιωσαν υποψίες για την κατάσταση και για να μην αφήσουν μόνο του τον οδηγό Ραμαζάν Νας πήγαν μαζί του στο στρατόπεδο. Αυτοί της στρατοχωροφυλακής τους πήραν σε ξεχωριστά δωμάτια τον καθένα και τους σκότωσαν κι αυτούς. Έδεσαν τα 10 σώματα των δολοφονηθέντων στα καθίσματα του μίνιμπας, τους έβαλαν τσουβάλια στο κεφάλι και έτσι βγήκαν στο δρόμο.

Όταν έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόταν οι στρατιώτες, οι άντρες της Στρατοχωροφυλακής κατέβηκαν από το μινιμπάς και απομακρύνθηκαν από αυτό. Μετά πρώτα το γάζωσαν με αυτόματα όπλα, και μετά του έριξαν ρουκέτες απανθρακώνοντας έτσι τα πτώματα εκεί μέσα.

Στις 16 Ιανουαρίου το Γενικό Επιτελείο έφερε δημοσιογράφους στο Γκιουτσλούκονάκ στους οποίους είπαν πως ήταν μια σφαγή που έκανε το ΠΚΚ. Αυτό έγραψαν και οι δημοσιογράφοι.

Ομολογία μετά από 13 χρόνια

……………….

Τον Ιανουάριο του 2010 κατά την δεύτερη ομολογία του ο λοχαγός Οζτζάν Τοζλού είπε πως την σφαγή στο Γκιουτσλούκονάκ την έκαναν μαζί με την ΜΙΤ και ανέφερε : ¨Αυτή η επιχείρηση έγινε υπό την αιγίδα του συνταγματάρχη Σελαχατίν Ουγουρλού, υπό την επίβλεψη ειδικών δυνάμεων ΜΑΚ, και εκτελέστηκε από ομάδα 7 κορουτζού. Η ομάδα των εκτελεστών ήρθε στο χώρο της επίθεσης με ελικόπτερο και για αυτή την δουλειά πήραν από το σύνταγμα 50 χιλιάδες $. Αυτά τα ξέρει η ΜΙΤ¨.

Η Ακκεμίκ απευθυνόμενη στον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και στον πρωθυπουργό είπε : ¨Η ΜΙΤ που ισχυρίζεται πως καθίσταται διάφανη καλώντας επικεφαλής των ΜΜΕ και ανοίγοντας τις πύλες της, ε τότε ας ανοίξει τις πύλες της και για εμάς. Να μας δείξει τα αρχεία για τους αγνοούμενους. ¨.

Ιστοσελίδα Bianet.org 14-1-2012

 

Σχόλιο : Σκεφτείτε πόσα αμέτρητα παρόμοια εγκλήματα έχουν γίνει και παρέμειναν κρυφά…Και θα έρθουν μετά οι αξιωματούχοι αυτής της χώρας να μας μιλήσουν για πολιτισμό, ανεκτικότητα, γαλήνη και συνεργασία…   DEFOL !

 

 

 

 

Previous Article

ΟΥΛΟΥΝΤΕΡE, ΖΑΝΑ, ΕΥΡΩΠΗ

Next Article

Ο ΦΕΤΙΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *