Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Απαγορευτικό¨ των ΗΠΑ προς την Τουρκία…

No Comments Share:

Jeffrey: “Η δέσμευσή μας προς τις SDG συνεχίζεται, ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα της “ασφαλούς περιοχής”

Ο James Jeffrey-ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, που κατά την επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, του τέθηκε το θέμα της ασφαλούς περιοχής και της απομάκρυνσης από εκεί των SDG,  δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για αυτό το θέμα και πρόσθεσε πως ισχύει η δέσμευση που έχουν οι ΗΠΑ προς τις SDG.

Σύμφωνα με την είδηση από τη Φωνή της Αμερικής, ο Jeffrey δήλωσε πως η απειλή από την πλευρά της ISIS συνεχίζεται σε Ιράκ και Συρία, ενώ πρόσθεσε πως οι SDG είναι εταίροι σε αυτό τον αγώνα ενάντια στην ISIS . Δήλωσε πως “Διατηρείται η δέσμευσή μας πως αυτοί οι οποίοι πολεμάνε μαζί μας δεν θα υποστούν ζημιά και δεν θα γίνουν στόχος επίθεσης από καμία πλευρά”.
…….
Ο Τζέφρεϊ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε πως” Η ISIS συνεχίζει να είναι μία απειλή στο Ιράκ στη Συρία και παγκόσμια”. Ανέφερε πως η κουρδο-αραβικη δύναμη (όπως χαρακτήρισε τις SDG) αγωνίζεται ενάντια στα εναπομείναντα κύτταρα της ISIS στην Συρία, προσθέτοντας πως αυτή η οργάνωση συνεχίζει ακόμα να υπάρχει στην Ιντλίμπ και  και σε περιοχή νότια του Ευφράτη.
Όταν τον ρώτησαν “Συνεχίζεται η δέσμευση σας προς τις SDG” , ο Jeffrey απάντησε λέγοντας πως “Διατηρείται η δέσμευσή μας πως αυτοί οι οποίοι πολεμάνε μαζί μας δεν θα υποστούν ζημιά και δεν θα γίνουν στόχος επίθεσης από καμία πλευρά. Ο πρόεδρος το δήλωσε αυτό ξεκάθαρα. Η κατάσταση αυτή περιλαμβάνει και τις ανησυχίες μας σχετικά με τους Τούρκους”.

Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για την “ασφαλή περιοχή”

Ο James Jeffrey ανέφερε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Τουρκία για την σύσταση στη Συρία ασφαλούς περιοχής, ενώ κάνοντας αναφορά στην επίθεση που έγινε στην πόλη Ερμπίλ, κατά την οποία έχασε τη ζωή του εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο δήλωσε τα εξής: “Από τη μία μεριά υπάρχουν οι ανησυχίες σχετικά με το ΠΚΚ. Ακόμη δεν φτάσαμε σε συμφωνία σχετικά με την ασφαλή περιοχή. Οι επαφές μας συνεχίζονται. Εργαζόμαστε για να εξισορροπήσουμε τις ανησυχίες. Στη μία πλευρά είναι ένας σημαντικός εγχώριος εταίρος και στην άλλη ένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ…”
…….

http://www.diken.com.tr/jeffrey-sdgye-taahhutumuz-devam-ediyor-guvenli-bolgede-henuz-anlasma-yok/

2/8/2029

Previous Article

Τούρκος υπουργός Αμύνης : ¨Οι ΤΕΔ στην Κύπρο είναι έτοιμες να αναλάβουν οποιαδήποτε αποστολή τους δοθεί, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα…¨

Next Article

Το Ισραήλ φέρεται να πίεσε τις ΗΠΑ να διώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *