Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ

No Comments Share:

Εξέγερση για το Ουλούντερε στην επιτροπή

Η υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής έχει αρχίσει να γράφει την αναφορά της σχετικά με την σφαγή στο Ουλούντερέ, αλλά τα έγγραφα που ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο και το υπουργείο Δικαιοσύνης ακόμη δεν ήρθαν.

Η υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής έχει αρχίσει να γράφει την αναφορά της σχετικά με τον θάνατο 34 χωρικών λαθρέμπορων που έχασαν την ζωή τους στις 28-12-2011 από βομβαρδισμό που έκαναν στην περιοχή του Ουλούντερέ του νομού Σιρνάκ, τουρκικά μαχητικά F-16. Ο βουλευτής Όρντου του ΑΚΠ Ιχσάν Σενέρ και πρόεδρος της επιτροπής ανακοίνωσε πως πληροφορίες και έγγραφα που ζήτησε πριν από ένα μήνα από το Γενικό Επιτελείο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ακόμη δεν έχουν φτάσει. Ο Σενέρ ανέφερε πως σε περίπτωση που ούτε σε αυτή την εβδομάδα φτάσουν οι μυστικές πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο και τα στατιστικά σχετικά με το διασυνοριακό λαθρεμπόριο που ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συνέλθουν ξανά για να κάνουν μια αξιολόγηση.

Πληροφορίες και έγγραφα αποκρύπτονται

Ο βουλευτής Άγκυρας του CHP και μέλος της επιτροπής αυτής Λεβέντ Γκιόκ μιλώντας σχετικά με το θέμα στην εφημερίδα Ταράφ δήλωσε τα εξής :

¨Στις σχετικές με την ουσία της υπόθεσης επιστολές δεν έχει δοθεί απάντηση, και δεν έχει υπάρξει και κάποια πειστική απάντηση του γιατί γίνεται αυτό. Έγγραφα που είναι στην κατοχή της κυβέρνησης και του Γενικού Επιτελείου δεν αποστέλλονται στην επιτροπή. Υπάρχει ένας φόβος, και η νοοτροπία αυτού του φόβου είναι στο να επικαλύψει τις αλήθειες. Έγγραφα και πληροφορίες αποκρύπτονται και οι εργασίες της επιτροπής πραγματικά παρεμποδίζονται¨

Εφ. Ταράφ 2-4-2012

Previous Article

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕΡΙΤΣ

Next Article

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.