Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

METΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ….

0 σχόλια Share:
Spread the love

Πρώτα βομβαρδισμός και μετά δικαστήριο…

Τρία άτομα που διασώθηκαν από τον βομβαρδισμό στο Ουλούντερέ κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά με λαθρεμπόριο.

Οι Νταβούτ, Σερβέτ και Χατζή Εντζού που βγήκαν σώοι από τον βομβαρδισμό στο Ουλούντερέ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 34 χωρικών, κλήθηκαν τηλεφωνικά να πάνε να καταθέσουν στο Σύνταγμα Στρατοχωροφυλακής του Γκιουλγιαζί. Κατηγορούνται για ¨παραβίαση του νόμου σχετικά με τα διαβατήρια¨, ¨πέρασμα με παράνομο τρόπο των συνόρων¨ και για ¨εισαγωγή λαθραίων προϊόντων στη χώρα¨. Τους δόθηκε μάλιστα μια μέρα διορία για να καταθέσουν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ο Νταβούτ Εντζού είπε πως την προηγούμενη μέρα τον αναζήτησαν τηλεφωνικά από το Σύνταγμα Στρατοχωροφυλακής του Γκιουλγιαζί. Ο Νταβίτ Εντζού ανέφερε πως ανάλογη τηλεφωνική ειδοποίηση είχαν και οι Σερβέτ και Χατζή Εντζού οι οποίοι επίσης βγήκαν σώοι από την σφαγή του Ουλούντερέ και λέει ότι ¨Μας είπαν πως εντός μιας μέρας πρέπει να πάμε στο Σύνταγμα Στρατοχωροφυλακής του Γκιουλγιαζί. Μας είπαν πως θα μας πάρουν καταθέσεις. Και όταν ρωτήσαμε για ποιο θέμα θα μας πάρουν καταθέσεις μας είπαν για ¨παραβίαση του νόμου σχετικά με τα διαβατήρια¨, ¨πέρασμα με παράνομο τρόπο των συνόρων¨ και για ¨εισαγωγή λαθραίων προϊόντων στη χώρα¨. Μας υπενθύμισαν πως αν δεν πάμε στο αναφερόμενο διάστημα θα μεταφερθούμε σια της βίας από τους στρατιώτες¨.

Στα εναντίον του κράτους αδικήματα σύντομη έρευνα

Στις 28 Δεκεμβρίου 201134 χωρικοί από τα χωριά Γκιουλγιαζί και Ορτάσου του Ουλούντερε σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό μαχητικών αεροπλάνων. Μετά το γεγονός αυτό έγινε μόνο μια προ-έρευνα και οι επιθεωρητές που πήγαν στα χωριά αρκέστηκαν στο να πάρουν καταθέσεις. Οι εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα ζήτησαν από το Γενικό Επιτελείο το βίντεο των 4 ωρών που τράβηξαν τα Heron που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά ακόμη δεν έχει σταλεί. Αντίθετα για την περίπτωση της επίθεσης που δέχτηκε ο έπαρχος της περιοχής όταν πήγε για τα συλλυπητήρια στις κηδείες, σύντομα συνελήφθησαν άτομα μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θανόντων και στάλθηκαν στην φυλακή.

…………………..

Εφ Ταράφ 16-1-2012

Σχόλιο : Δηλαδή 20 μέρες μετά και ο απολογισμός ποιος είναι ; 34 νεκροί, ένας στη εντατική, μερικοί στην φυλακή για την επίθεση σε βάρος του έπαρχου και ¨έρχονται¨ και άλλοι για την φυλακή όπως φαίνεται από τις διώξεις που θα ασκηθούνε… Από την πλευρά του κράτους : Υπήρξε μια γενικόλογη δήλωση περί ¨στενοχώριας¨. Κανένας κρατικός αξιωματούχος δεν είπε την προφανώς δύσκολη λέξη ¨συγγνώμη¨. Κανένας στρατιωτικός δεν έχει τιμωρηθεί. Σε άλλες χώρες 34 σκυλιά να ήταν, κάποιος θα είχε τιμωρηθεί !

Ένα εκ των δύο μπορεί να συμβαίνει. Είτε ο Ερντογάν ξέρει ότι κάποιοι στρατιωτικοί προσπαθούνε να υποσκάψουν το ¨κουρδικό άνοιγμα¨ και δεν τολμά να τους τιμωρήσει. Είτε –και αυτό είναι το χειρότερο σενάριο- ότι έγινε έγινε εσκεμμένα και σε αγαστή συνεργασία με τους στρατιωτικούς…

Previous Article

ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

Next Article

ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *