Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΡΥΒΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ

No Comments Share:

Ο στρατός κρύβει έγγραφα σχετικά με το Ουλούντερέ

136 μέρες πέρασαν από την σφαγή στο Ουλούντερέ όπου σκοτώθηκαν 34 πολίτες μας αλλά το Γενικό Επιτελείο και οι στρατιωτικές μονάδες ακόμη δεν έστειλαν στην εισαγγελία τα έγγραφα που ζητήθηκαν.

 Στην εισαγγελία ειδικής δικαιοδοσίας του Ντιγιαρμπακίρ που ερευνά την σφαγή των 34 χωρικών στα σύνορα με το Ιράκ, έφτασαν τα αναμενόμενα από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης έγγραφα. Αλλά ακόμη δεν έχουν έρθει τα έγγραφα από αναμένονται από το Γενικό Επιτελείο και από τις στρατιωτικές μονάδες. Η εισαγγελία δεν αρκέστηκε στις εικόνες από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (İHA), αλλά ζήτησε και τα βίντεο από τις κάμερες των F-16 που βομβάρδισαν.

136 μέρες πέρασαν από την 28η Δεκεμβρίου 2011 όταν κοντά στο χωριό Ορτάκιοϊ στο Ουλούντερέ του νομού Σιρνάκ, 34 χωρικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν παιδιά έχασαν την ζωή τους από βομβαρδισμό. Μετά το γεγονός οι σχετικές αναφορές και τα έγγραφα των επιθεωρητών του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής, στάλθηκαν στην εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ.

Με βάση δικαστικές πηγές, το Γενικό Επιτελείο και οι τοπικές στρατιωτικές μονάδες δεν απάντησαν στα αιτήματα της εισαγγελίας. Ανάμεσα στις μονάδες που στάλθηκαν επιστολές και ερωτήματα από την εισαγγελία, περιλαμβάνονται η 22η ταξιαρχία Στρατοχωροφυλακής στην Σενόμπα του νομού Σιρνάκ, η 23η Συνοριακή Μεραρχία Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Σιρνάκ, οι υποδιευθύνσεις Στρατοχωροφυλακής σε Μπάτμαν και Βαν, το 7ο Σ.Σ. στο Ντιγιαρμπακίρ και η Διοίκηση της 2ης Στρατιάς στην Μαλάτια. Εμβαθύνοντας την έρευνα η εισαγγελία εντόπισε ότι τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν είχαν απογειωθεί από το Ντιγιαρμπακίρ. Η εισαγγελία εξετάζοντας τις εικόνες από τα ΙΗΑ έκρινε πως ήταν ανεπαρκείς και ζήτησε τα βίντεο από τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν τους 34 ανθρώπους. Η εισαγγελία επίσης εξέτασε επίσης ανακοινώσεις και άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον τύπο.

 Εφ. Ταράφ 12-5-2012

Previous Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΧΑΤΙΜ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

Next Article

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΙΛΑ ΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *