Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

104 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ

0 σχόλια Share:

Δάκρυα προκάλεσαν οι μητέρες από το Ουλούντερέ

Οι κραυγές των γυναικών 104 μέρες μετά την σφαγή έφεραν δάκρυα στους βουλευτές.

Επιτροπή 42 ατόμων από του Ουλούντερέ του νομού Σιρνάκ, ως αντίδραση για την μη ανεύρεση των υπευθύνων, επισκέφτηκαν χτες διάφορα κόμματα στην τουρκική βουλή. Οι οικογένειες κρατούσαν στα χέρια τους φωτογραφίες των 34 θυμάτων και έγιναν δεκτές στην είσοδο της βουλής από τον πρόεδρο της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν, από μέλη της επιτροπής και από τον βουλευτή Μους του κόμματος BDP Σιρρί Σακίκ. Στην είσοδο αστυνομικοί υπάλληλοι χάρισαν σε κάθε μέλος της επιτροπής από ένα γαρύφαλλο.

Η επιτροπή επισκέφτηκε πρώτα την κοινοβουλευτική ομάδα του BDP. H αναπληρωτής πρόεδρος του BDP Κισανάκ υποδέχτηκε με χειροκρότημα την ομάδα που εισήλθε στην αίθουσα κρατώντας φωτογραφίες αυτών που έχασαν τη ζωή τους. Η Κισανάκ στην ομιλία της είπε τα εξής :

¨Το Ουλούντερε αποτελεί μια βαθιά πληγή για την καρδιά μας. Πέρασαν 104 μέρες από τότε αλλά ακόμη δεν αποκαλύφθηκαν οι δολοφόνοι. Σε αυτή τη χώρα είναι ξεκάθαρο το ποιος δίνει τις εντολές στα μαχητικά αεροπλάνα. Διότι αν δεν είναι ξεκάθαρο, τότε μπορεί να έρθουν μια μέρα να βομβαρδίσουν και την βουλή. Υπάρχει ξεκάθαρα μια επιχείρηση συγκάλυψης. Αυτή η ησυχία είναι ησυχία συνενοχής.

Συγκινητικές στιγμές στην ομιλία

Μετά από την Κισανάκ ανέβηκε στο βήμα ο Φερχάτ Εντζού που ανέφερε πως ¨Ζητήσαμε δικαιοσύνη από το κράτος για να επιλυθεί αυτή η υπόθεση. Όποιο και αν είναι το αξίωμα των υπευθύνων, όπου και αν ακουμπήσει η δικαιοσύνη, εμείς ζητάμε να προσαχθούν και να τιμωρηθούν κατά τον πιο βαρύ τρόπο. Δικαιοσύνη ζητάμε¨. Η Φελέκ Εντζού –μητέρα του θανόντος 13χρονου Ερκάν Εντζού- άρχισε στα κουρδικά την ομιλία της και συνέχισε στα τούρκικα λέγοντας : ¨ Τα παιδιά μας χάθηκαν, αλλά παιδιά να μην χαθούν. Να μην χυθεί άλλο αίμα¨. Η Ναρίν Αντ δήλωσε πως ¨Ζητάμε την εξεύρεση των υπευθύνων. Δεν θέλουμε λεφτά¨.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας τους φάνηκε πως κάποιοι βουλευτές και άλλοι που βρίσκονταν στην αίθουσα, έκλαψαν.

…………………..

 Εφ. Ταράφ 11-4-2012

Previous Article

NEA ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΞ

Next Article

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!