Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ YPG

No Comments Share:

 

Τσαβούσογλου προς Τραμπ: Περιμένουμε να τηρήσει την υπόσχεση του

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην δήλωση που έκανε ο Τραμπ λέγοντας πως δεν θα δίνει πια όπλα στο YPG, είπε πως ¨Το πιο φυσικό μας δικαίωμα είναι να περιμένουμε να τηρήσει ο κ. Τραμπ αυτήν του την υπόσχεση¨.

Ο Ερντογάν χτες μίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως ο Τραμπ είπε στον Ερντογάν πως από τώρα και μετά δεν θα δίνει όπλα στο YPG.

H προεδρία της Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει πως οι δύο ηγέτες, συμφώνησαν να αγωνιστούν μαζί κατά των οργανώσεων ISIS, ΠΚΚ και FETO.

…………….

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετέχοντας σε κομματική σύναξη στο Κέμερ είπε : ¨Το πιο φυσικό μας δικαίωμα είναι να περιμένουμε να τηρήσει ο κ. Τραμπ αυτήν του την υπόσχεση. Είναι ξεκάθαρο αυτό που ζητάμε από μια σύμμαχο χώρα. Και δεν ζητάμε πολλά. Δεν ζητάμε κάποια θετική διάκριση προς την Τουρκία. Απλά λέμε «Μην συνεργάζεστε με αυτούς που συνιστούν απειλή για εμάς και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Συρίας». Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας  το μετέφερε αυτό με τρόπο ξεκάθαρο στον κύριο Τραμπ, είπε τις προσδοκίες μας. Ο δε κ. Τραμ είπε πως «Το λέω καθαρά, έδωσα εντολή, από τώρα και μετά δεν θα δοθούν όπλα»,  ενώ και προς το τέλος της συνομιλίας είπε πως «Δίνω εντολή στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας. Δεν θέλω να δοθεί κανένα όπλο, στην πραγματικότητα αυτή η ανοησία θα έπρεπε να είχε τελειώσει νωρίτερα¨ .  Φυσικά περιμένουμε να δούμε να τηρηθεί αυτό και στην πράξη¨.

Çavuşoğlu’ndan Trump’a: Sözünü tutmasını bekliyoruz

25/11/2017

Previous Article

¨ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ¨ ΠΩΣ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ 8 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ 8 ΜΗΝΩΝ ΕΓΚΥΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ…

Next Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *