Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 14-8-2011

Να ανοίξει και ο ομαδικός τάφος στο Τσατάκ

Έγινε η πρώτη κίνηση για να ανοίξει ο μαζικός τάφος όπου φέρεται να είναι θαμμένοι 26 ΠΚΚδες που σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Τσατάκ του νομού Βαν.

 Μετά από αίτημα της οικογένειας του Αμπντουλλάχ Μαλγκάζ επικεφαλής του ΠΚΚ στην περιοχή που φέρεται να είναι θαμμένος στον τάφο, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) σχημάτισε μια επιτροπή και μετέβη στην περιοχή όπου είχε γίνει η σύγκρουση στην περιοχή Τσατάκ. Ο επικεφαλής της επιτροπής και γραμματέας της İHD Σαμί Γκιορεντάγ ισχυρίστηκε πως βρήκε τον ομαδικό τάφο. Μετά τις φήμες ότι εντοπίστηκε ο τάφος, 13 οικογένειες ΠΚΚδων που σκοτώθηκαν στην σύγκρουση πριν 13 χρόνια, πήγαν στην περιοχή Τσατάκ. Οι οικογένειες με φωτογραφίες των παιδιών τους στα χέρια θρήνησαν επί ώρες και δήλωσαν πως ¨Πρέπει πια να σταματήσει το αίμα¨.

Ο Μελέκ Αβτζί που έχασε στην σύγκρουση την κόρη του την Ιντζί Αβτζί κραύγασε : ¨Ειρήνη θέλουμε. Φτάνει πια¨. Μιλώντας ο δικηγόρος των οικογενειών Χεσίν Ντουρσούν ανέφερε πως ¨Μαζί με τι οικογένειες θα κάνουμε μια προσπάθεια στην εισαγγελία, ώστε να ανοιχτούνε οι τάφοι και να παραδοθούνε στις οικογένειες τα άτομα που βρίσκονται εκεί¨.

Βρέθηκαν στο Τούντζελι οστά 15 ατόμων

Τελείωσε η εκσκαφή στην περιοχή του Γκιοζλούτζγίρ όπου εφέρετο να υπάρχουν τα 16 από τα 18 σώματα ΠΚΚδων που σκοτώθηκαν από βολή άρματος το 1997. Σε τρία διαφορετικά σημεία βρέθηκαν προχτές πέντε και χτες 10 πτώματα. Με βάση τα λεγόμενα του δικηγόρου Ταϊλάν Τανάι κάποια από τα πτώματα δεν έχουν κεφάλια ή άλλα μέλη. Κάποια θάφτηκαν κανονικά, κάποια το ένα απάνω στο άλλο, μαζί με τα ρούχα και τις μπότες τους. Ο Τανάι λέοντας πως για πρώτη φορά σε αυτή τη διαδικασία μετείχαν και οι οικογένειες αλλά και οι ειδικοί, και αναφέρει πως ¨μάρτυρες λένε πως στην περιοχή υπάρχουν κοντά στα 100 άτομα θαμμένα¨. Στην εκσκαφή μετείχε και ο βουλευτής του CHP Χουσείν Αίγκούν ο οποίος δήλωσε πως στην Τουρκία υπάρχουν ακόμη 1500 άτομα που είναι θαμμένα σε ομαδικούς τάφους και ζήτησε να εντοπιστούνε.

Σχόλιο : Από κόρακα του CHP ….κρα θα ακούσεις ! Αν στο νούμερο που είπε προσθέσουμε ακόμη ένα μηδενικό, μάλλον είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια…

 

 

 

Previous Article

ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΚΟΜΠΡΑ : 1 ΝΕΚΡΟΣ- ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *