Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΟΛΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

No Comments Share:

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το χωριό Σούσικ

ebfb3c0e5c49c15707f05674228865f1

Ο τουρκικός στρατός που στηρίζει τις ομάδες της Αλ Κάιντα, βομβάρδισε το χωριό Σούσικ της επαρχίας Τιλ Εμπιγιάντ (Συρία).

Ανακοινώθηκε πως στην επίθεση έχασαν την ζωή τους τρεις μαχητές του YPG (σημ μεταφρ : κουρδική οργάνωση που υπερασπίζεται τον κουρδικό πληθυσμό στην Β.Συρία)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τουρκικός στρατός την Πέμπτη από τις 23:00 άρχισε να βάλει με πυροβολικό το χωριό Σούσικ. Ανακοινώθηκε πως στον βομβαρδισμό που διήρκεσε έως τις 01:00 σκοτώθηκαν τρεις μαχητές του YPG.

O τουρκικός στρατός το μεσημέρι της Πέμπτης βομβάρδισε επίσης θέσεις του YPG στο Τζεμάν Μπεγ. Στην επίθεση από Τούρκους ελεύθερους σκοπευτές σκοτώθηκαν 2 μέλη του YPG H επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που μαίνονται έντονες συγκρούσεις στο χωριό Σούσικ, ανάμεσα στις δυνάμεις του YPG και τις συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα ομάδες.

Το YPG ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ

Σε ανακοίνωση της 19/9 το αρχηγείο του YPG, τονίζει πως με την επίθεση αυτή φάνηκε ξεκάθαρα η στήριξη του τουρκικού κράτους προς τις ένοπλες ομάδες και η συμμετοχή του στις επιθέσεις που γίνονται στο Δυτικό Κουρδιστάν (σημ. μεταφρ : εννοεί την Β. Συρία).

Ο YPG προειδοποιώντας το τουρκικό κράτος δήλωσε πως ¨Εάν το τουρκικό κράτος επιμείνει στην στήριξη αυτών των ένοπλων ομάδων , τότε αυτό θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Είναι ανάγκη το τουρκικό κράτος να δώσει ένα τέλος σε αυτές τις βρώμικες δράσεις που παραβιάζουν την ασφάλεια της περιοχής.

Κατά τις σφοδρές συγκρούσεις σήμερα στην περιοχή του χωριού Σούσικ ανάμεσα σε δυνάμεις του YPG και στις ομάδες της Αλ Κάιντα που στηρίζονται από την Τουρκία, οι ένοπλες ομάδες είχαν μεγάλες απώλειες. Στις συγκρούσεις της Πέμπτης είχαν σκοτωθεί 60 μέλη αυτών των ένοπλων συμμοριών. Για μια ακόμη φορά οι νεκροί αυτοί και οι τραυματίες τους μεταφέρθηκαν με 6 ασθενοφόρα σε τουρκικά νοσοκομεία.

………….

Σε δήλωση που έκανε στις 19/9 ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος BDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς σχετικά με την στήριξη που παράσχει το τουρκικό κράτος στις ομάδες της Αλ Κάιντα είπε : ¨ Το Μέτωπο Ελ Νούσρα εάν δεν πάρει βοήθεια από την Τουρκία, ούτε μια εβδομάδα δεν μπορεί να σταθεί, δεν μπορεί να αντέξει. Σε 3 μέρες θα τελειώσουν και τα τρόφιμα τους. Για αυτούς τα σύνορα είναι ανοιχτά. Καταρρίπτεις το ελικόπτερο του Άσαντ επειδή παραβίασε λες τα σύνορα,. Μα τότε γιατί τα χερσαία σύνορα είναι σαν σουρωτήρι ; Οι συμμορίες χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τα σύνορα. Είναι ανάγκη η Τουρκία να στηρίξει εκεί την εκεχειρία¨.

…………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 21/9/2013

Previous Article

EΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ;….

Next Article

ΠΑΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *