Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ

5 Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 21-2-2011

Στην δίκη της ντροπής, απόφαση που προκάλεσε ντροπή

Βγήκε απόφαση τον Σεπτέμβριο από το δικαστήριο σχετικά με το 13χρονο κορίτσι από το Μάρντιν που το βίαζαν 26 άτομα, μεταξύ των οποίων κρατικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί. Η δίκη τελείωσε σε 7 χρόνια και οι κατηγορούμενοι επωφελήθηκαν λόγω καλής διαγωγής και έλαβαν την κατώτατη ποινή. Σοκ δημιούργησε και το σκεπτικό της απόφασης-σοκ.

Η Τουρκία το 2002 είχε σειστεί από ένα περιστατικό βιασμού στο Μάρντιν. Αποκαλύφθηκε ότι η 13χρονη Ν.Τ. υποχρεώθηκε σε πορνεία και καθώς ήταν παρθένα πουλήθηκε από κάποιες γυναίκες και υποχρεώθηκε σε σεξουαλικές σχέσεις με 26 άντρες, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί, υπάλληλοι, φύλακες του χωριού, μουχτάρηδες και άλλοι κρατικοί λειτουργοί. Στο δικαστήριο κοινοποιήθηκε επιστολή που είχε στείλει η Ν. Τ. στον τότε υπουργό δικαιοσύνης Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Η Ν. Τ. στην επιστολή της έγραφε : ¨Κύριε είμαι η Ν. Τ. 13 χρονών. Παρά την μικρή μου ηλικία δεν έμεινε πόνος που να μην τον τράβηξα. Όταν ήμουν 12 χρονών δεκάδες άτομα στην ηλικία του μπαμπά μου και του παππού μου με βίαζαν επί 7 μήνες. Η δίκη ακόμη συνεχίζεται. Δεν μου έπρεπαν αυτά. Παρακολουθώ τις εφημερίδες κάθε μέρα. Κάθε μέρα μαυρίζει η ζωή ενός νέου κοριτσιού. Φτάνει πια, εμείς τα παιδιά θέλουμε να μελετάμε. Είμαστε παιδιά σε ηλικία παιχνιδιού. Δεν θέλω να μαυρίζει η ζωή κανενός νέου κοριτσιού. Εκείνον τον πόνο τον τράβηξα εγώ, δεν θέλω να τον τραβήξει κανένας άλλος.¨

Παρά την κραυγή αυτού του κοριτσιού,8 χρόνια μετά, η απόφαση του 1ου Κακουργιοδικείου τον περασμένο Σεπτέμβριο αποφάσισε τις πιο χαμηλές ποινές για τους κατηγορούμενους.

Μείωση ποινής στους 26 βιαστές λόγω καλής διαγωγής.

Το 1ο Κακουργιοδικείο του Μάρντιν αποφάσισε για τους 13 κατηγορουμένους που την είχαν βιάσει μία φορά την κατώτατη ποινή τν 5 χρόνων. Λόγω καλής διαγωγής μείωσε τη ποινή τους στα 4 χρόνια και δύο μήνες. Το δικαστήριο για τους 11 κατηγορούμενους που την βίασαν πάνω από μία φορά αποφάσισε ποινή 5 ετών και 10 μηνών, την οποία πάλι την μείωσε λόγω καλής διαγωγής σε 4 έτη και 10 μήνες.

……………………..

Παράνομη κατακράτηση του κοριτσιού

Εντύπωση προκαλεί το σκεπτικό του δικαστηρίου για την μη επιβολή της ελάχιστης ποινής των 10 ετών που προβλέπεται για την σύναψη σεξουαλικών σχέσεων με κορίτσι κάτω των 15 μέσω ¨βίας απειλών και άλλων δόλιων μέσων¨ : Η Ν. Τ πήγε με την θέληση της και στις δυο γυναίκες που την προωθούσαν αλλά και συνήψε σχέσεις με τα 26 άτομα με ίδια θέληση¨. Μάλιστα το δικαστήριο σχολίασε πως οι 26κρατούμενοι δεν την κατακρατούσαν με το ζόρι αλλά με την θέληση της. Αν δεν υπήρχε αυτό το σχόλιο του δικαστηρίου για την θέληση της, τότε η ποινή των κατηγορουμένων θα ήταν από 5 ως 10 χρόνια μεγαλύτερη.

………………….

Σχόλιο : Αν το κορίτσι π.χ. ζούσε στην Σμύρνη και όχι στο Μάρντιν (όπου ζούνε Κούρδοι) τότε θα είχαμε άραγε εκπτώσεις στις ποινές ;

Previous Article

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Next Article

ΜΙΛΑ Ο ΑΡΧΙΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *