Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ

No Comments Share:

Πάνω από 10 συλλήψεις στο Ταξίμ

D2920112

Πολυπληθής ομάδα μεταξύ των οποίων και βουλευτές του BDP συγκεντρώθηκαν μπροστά στο λύκειο Γαλατάσεράι και έκαναν πορεία προς το Ταξίμ διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό στο χωριό Κάγιατζικ του νομού Ντιγιαρμπακίρ που τελείωσε με τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 9.

1012165_362676487191231_1149878145_n

Στο Ταξίμ η αστυνομία αυτή τη φορά δεν έριξε ούτε δακρυγόνα, ούτε νερό. Βάδισε καταπάνω στους διαδηλωτές και συνέλαβε άτομα. Σχετικά με τους συλληφθέντες δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, αλλά αναφέρεται πως έχουν γίνει πάνω από 15 συλλήψεις.

D292057310

Μετά από έκκληση από την Αλληλεγγύη Ταξίμ και από το κόμμα BDP, χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Ταξίμ. Η πολυπληθής ομάδα του BDP ξεκινώντας από την πλατεία Γαλατάσεράι έφτασε στο Ταξίμ. Στην ομάδα αυτή μετείχαν και βουλευτές. Στην πλατεία ήρθε για την διαδήλωση και μια ομάδα ποδηλατών. Λόγω της διαμαρτυρίας η αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ταξίμ. Στον περίγυρο του μνημείου της δημοκρατίας και εκεί όπου γινόταν η διαμαρτυρία των ¨στεκόμενων ανθρώπων¨, η αστυνομία έφραζε τον δρόμο, μη επιτρέποντας να περάσουν. Ο βουλευτής του BDP Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ παρατηρούσε το πλήθος από ταράτσα ξενοδοχείου της πλατείας.

 

D292057320

12 συλλήψεις, ο ένας ανήλικος

Ο Σύλλογος Σύγχρονων Νομικών μέσω τουίτερ ανακοίνωσε πως έγιναν 12 συλλήψεις. Η αστυνομία στις 21.00 προειδοποίησε το πλήθος να διαλυθεί. Από τα μεγάφωνα της αστυνομίας ακούστηκε η προειδοποίηση : ¨ Η διαμαρτυρία Αλληλεγγύης Ταξίμ περατώθηκε, εάν δεν εγκαταλείψετε την πλατεία είμαστε υποχρεωμένοι να επέμβουμε¨. Ακολούθως το πλήθος που ήταν στην πλατεία απομακρύνθηκε από την αστυνομία. Τις επόμενες ώρες δυνάμεις ΜΑΤ έκλεισαν κάθε πρόσβαση στην λεωφόρο Πέρα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ.

Η αστυνομία επενέβη σε διαδηλωτές στα γύρω στενά των λεωφόρων Πέρα και Σιρασελβιλέρ, οι οποίοι δεν είχαν υπακούσει στην προειδοποίηση της να διαλυθούν. Η αστυνομία στο πλήθος που στρίμωξε έριξε άνω τους σφαίρες με μπογιά. Φάνηκε πως η αστυνομικοί στόχευαν στα πόδια. Οι διαδηλωτές λόγω των σφαιρών από μπογιά, βίωσαν δύσκολες στιγμές. Η αστυνομία συνέλαβε εκεί διαδηλωτές.

Στην ομάδα του BDP Που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γαλατάσεράι ήταν και οι βουλευτές Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ, Σεμπαχάτ Τουντζέλ και Λεβέντ Τουζέλ. Το πλήθος πορεύτηκε προς την πλατεία Ταξίμ φωνάζοντας συνθήματα.

Μιλώντας εκεί ο βουλευτής του BDP Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ δήλωσε : ¨ Κανένας ο οποίος αποσκοπεί στην ειρήνη δεν ξοδεύει χρόνο να κατασκευάζει φυλάκια. Εάν πρόθεση σας είναι η ειρήνη, τότε πρέπει να χτίσουμε καρδιές. Εάν αντί για καρδιές χτίζετε φυλάκια, οι άνθρωποι θα αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια σας. Χτες ανοίχθηκε πυρ σε βάρος άοπλων ανθρώπων που έχοντας αντιρρήσεις για αυτά τα φυλάκια διαδήλωναν ζητώντας ειρήνη. Οι τραυματίες και o θανών αδερφός μας ο Μεντενί είχαν πληγές στις πλάτες τους¨.

………………

 Εφ. Χουριέτ  30/6/2013

Previous Article

ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΠΚΚ

Next Article

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΜΕΝΤΕΝΙ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ –ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *