Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ταξίδια-μαρτύριο σε περιοχές της Τουρκίας με κουρδικό πληθυσμό

0 σχόλια Share:

Απαγορεύσεις και στα ταξίδια στις πόλεις του Κουρδιστάν

Λόγω των δεκάδων σημείων έρευνας και ελέγχου μεταξύ Βαν-Αγρι και Βαν-Ίγδιρ, εμποδίζεται η ελευθερία, μετακίνησης των ανθρώπων, ενώ επιβάλλονται μέτρα που θυμίζουν την OHAL.

Στην Τουρκία και στο Β. Κουρδιστάν όπου η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μπει στο ράφι, το δικαίωμα των μετακινήσεων παρεμποδίζεται από τα σημεία έρευνας κι ελέγχου.  Ταξίδι μιας ώρας, λόγω των σημείων έρευνας κι ελέγχου, διαρκεί επί ώρες.

Το Κουρδιστάν έχει μετατραπεί ουσιαστικά  σε μια ανοιχτή φυλακή. Κυρίως σε Χακκάρι, Βαν, Άγρι, Ίγντιρ, Μους και Μπίτλις αλλά και σε όλες τις κουρδικές πόλεις κατασκευάστηκαν χιλιάδες στρατόπεδα και φυλάκια. Στα ήδη υπάρχοντα σημεία έρευνας κι ελέγχου που βρισκόταν μεταξύ των πόλεων, προστέθηκαν κι άλλα. Σε κάποια από αυτά τα σημεία ελέγχου βρίσκονται πολιτοφύλακες, σε άλλα αστυνομικοί και σε άλλα στρατιώτες.

ΕΝΙΟΤΕ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ

Ενίοτε η απόσταση μεταξύ κάποιων σημείων έρευνας και ελέγχου δεν ξεπερνάνε καν τα 500 μέτρα. Σε κάθε σημείο έρευνας, γίνεται έλεγχος ταυτότητας, σωματικός έλεγχος, τα οχήματα εξετάζονται ενδελεχώς και διάφορα είδη διαλύονται. Στα σημεία αυτά ελέγχου, αν και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αδικήματος, ενίοτε κόβονται στους οδηγούς πρόστιμα χιλιάδων λιρών. Με τον ερχομό της άνοιξης οι πρακτικές αυτές που παραπέμπουν σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, εντείνονται ακόμη περισσότερο.  Στις διαδρομές Βάν-Άγρι και Βαν –Ίγντιρ, λόγω των δεκάδων σημείων έρευνας, ουσιαστικά παρεμποδίζεται η ελευθερία μετακίνησης των πολιτών.

ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΩΡΕΣ

Παρά το ότι η απόσταση Βαν-Άγρι είναι 200 χλμ, υπάρχουν 5 σημεία έρευνας στο τμήμα Βάν-Πάτμος, 3 σημεία έρευνας στο Πάτμος-Τουτάκ, 2 σημεία έρευνας στο Τουτάκ-Χαμούρ και τα ακόμη σημεία έρευνας στο Χαμούρ-Άγρι. Λόγω αυτών των σημείων έρευνας μια διαδρομή μιας ώρας μπορεί να φτάσει και τις 5 ώρες. Επίσης σε κάθε σημείο μπορεί να σου κοπούν διαφορετικά πρόστιμα. Η ελευθερία μετακίνησης που είναι εγγυημένη από το σύνταγμα και τους νόμους, με αυτές τις πρακτικές παρεμποδίζεται.

https://anfturkce.com/kurdistan/kuerdistan-illerinde-seyahat-da-yasak-124850
9/5/2019
Previous Article

Το έργο των ¨καλών παιδιών¨ που κατευθύνονται από την Άγκυρα…

Next Article

Ο τραμπούκος της περιοχής ενοχλείται από την Κύπρο και την Ελλάδα…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *