Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δεν θα πήγε καλά η στρατιωτική επιχείρηση, οπότε κατέστρεψαν μερικούς τάφους Κούρδων αγωνιστών…

No Comments Share:

Τουρκικός στρατός επιτίθεται σε τάφους:  Καταστράφηκαν 6 ακόμη τάφοι

Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι είχαν βγει για επιχείρηση στην επαρχία Λίτζε του νομού Ντιργιαρμπακίρ, κατέστρεψαν 6 ακόμη τάφους σε μια συνοικία.

Κατά τους τελευταίους μήνες, κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά τάφων ανταρτών. Με συστηματικό τρόπο οι τάφοι γίνονται στόχοι, καταστρέφονται και οι οικογένειες τους δέχονται απειλές.
Μια ακόμη επίθεση σε νεκροταφείο έγινε μετά από αυτές που είχαν γίνει σε Βαν, Ντιγιαρμπακίρ, Χακκάρι, Μους και Σιρνάκ.

Μετά από τις επιθέσεις που τελευταία είχαν γίνει στο νεκροταφείο της συνοικίας Σίσε στο Γιόλτσατι της επαρχίας Λίτζε, αυτή τη φορά επίθεση δέχθηκαν κάποιοι τάφοι στον οικισμό Τσαβουντούρ. Οι τάφοι που έγιναν στόχοι ήταν των Ιζζέτ Τουργκάλ που δολοφονήθηκε από στελέχη της JITEM  στα έτη 1995-1996, Μπαχαττίν Τουρφάν που σκοτώθηκε στην επίθεση που έγινε στις 10/7/1993 στην κηδεία του Βεντάτ Αϊντίν, Αϊντίν Μπεντράν και Ιναγιέτ Τανριβερντί-αντάρτες του HPG που έπεσαν μάρτυρες σε συγκρούσεις σε Λίτζε και Μους και Χιγιαλί Ζενγκίν &ο γιός του Μουσταφά Ζεγκίν που δολοφονήθηκαν από πολιτοφύλακες το 1993.

Δράστες των επιθέσεων στους τάφους αυτούς αναφέρεται πως είναι οι Τούρκοι στρατιώτες που ήταν στην περιοχή για στρατιωτική επιχείρηση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως στρατιώτες που στις 4/6 είχαν ξεκινήσει επιχείρηση στην περιοχή, κατέστρεψαν τους τάφους. Ανακοινώθηκε πως οι Τούρκοι στρατιώτες κλώτσησαν τις ταφόπλακες ενώ σε κάποιους τάφους βρέθηκαν ίχνη από στρατιωτικές αφίσες.

https://anfturkce.com/guncel/tuerk-askeri-mezarlarla-savasiyor-6-mezar-daha-tahrip-edildi-141923

10/6/2020

Σχ. : Σχετικό άρθρο που δημοσιεύσαμε πριν από λίγες μέρες :

Εκατοντάδες κατεστραμμένοι τάφοι Κούρδων…
“250 τάφοι καταστράφηκαν στην πόλη Λιτζε”

 

Ο Σύλλογος Νομικών για την Ελευθερία (OHD) ετοίμασε αναφορά σχετικά με τις επιθέσεις στο νεκροταφείο της πόλης Λιτζε.

Ο δικηγόρος Μπαβερ Μιζρακ – μέλος της διοίκησης του παραρτήματος Ντιγιαρμπακίρ του OHD, ανέφερε πως κατέγραψαν καταστροφές σε 250 τάφους στην συνοικία Γιολτσατι της επαρχίας Λιτζε του νομού Ντιγιαρμπακιρ. Σχολίασε τις επιθέσεις ως “νόμο του μίσους” και ανέφερε πως θα γίνουν πρόσφυγες σε διεθνείς οργανισμούς.
……
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ¨Μεσοποταμία¨ , ο Μιζράκ σχολίασε τις επιθέσεις στους νεκρούς σαν “ένδειξη του νόμου του μίσους κατά των Κούρδων” και τόνισε πως κατά τους τελευταίους μήνες έγιναν σοβαρές επιθέσεις σε τάφους και νεκροταφεία. Ο Μιζρακ θύμισε πως ακόμη δεν έχουν βρεθεί οι σοροί των Σείχη Ριζά και Σείχη Σάιτ.
…..
Ο Μιζρακ είπε πως στην Σιλβαν, οι οικογένειες κλήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα όπου υπέστησαν απειλές και προσβολές. Τους είπαν να γκρεμίσουν τους τάφους διαφορετικά απείλησαν πως θα τους συλλάβουν : “Στο τέλος αυτής της διαδικασίας βλέπουμε πως η εισαγγελία άσκησε δίωξη για διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης, στους ιδιοκτήτες των τάφων.


….

https://artigercek.com/haberler/ohd-lice-de-250-mezar-tahrip-edildi

3/6/2020

Previous Article

Τούρκοι υποστηρίζουν πως ¨βγάζουμε φόβο¨ σε δημοσιεύματα μας !

Next Article

Είδηση για 5 Τούρκους αξιωματικούς νεκρούς στην Λιβύη

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *