Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !

No Comments Share:

Στον δήμο Γουξέκοβας, ο επίτροπος έβαλε υποθήκη όλα τα έσοδα του δήμου !

Ο Μαχμούτ Κασικτσί-διορισμένος επίτροπος στον δήμο Γιουξέκοβας, αποκαλύφθηκε πως πριν από τις εκλογές της 31/3 για να πραγματοποιήσει δύο σχέδια είχε πάρει δάνειο 96 εκ. λιρών με έναντι όλα τα εισοδήματα του δήμου, ενώ συνολικά άφησε στον δήμο χρέη 680 εκ. λιρών.

Στα περιστατικά ρουσφετιών, διαφθοράς και σπατάλης που έκαναν οι διορισμένοι επίτροποι στις κουρδικές περιοχές, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα.

Αποκαλύφθηκε πως ο έπαρχος Μαχμούτ Κασικτσί που πριν από τρία έτη διορίστηκε ως επίτροπος στον δήμο Γιουξέκοβας του νομού Χακκάρι, έβαλε υποθήκη όλα τα έσοδα του δήμου.

Η απόφαση ελήφθη σε δημοτικό συμβούλιο δύο ατόμων

Σύμφωνα με την είδηση από την εφημερίδα Μπιργκιούν, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 5/6/2017, με την συμμετοχή δύο ατόμων ελήφθησαν δύο αποφάσεις σχετικά με σχέδια ύδρευσης και αποχέτευσης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές ο δήμος πήρε δάνειο από την τράπεζα Iller, 18 εκ. λίρες για έργα ύδρευσης και 78 εκ. λίρες για έργα αποχέτευσης. Ο Κασικτσί ως μόνος αρμόδιος και για τα δύο αυτά σχέδια, έβαλε ως εγγύηση όλα τα έσοδα του δήμου, τους μισθούς των εργαζομένων του δήμου που πληρώνονται από το υπουργείο Οικονομικών, όπως και τα χρήματα που στέλνονται για παροχή υπηρεσιών στην περιοχή. Μάλιστα αποφασίστηκε πως σε περίπτωση που στα πλαίσια του σχεδίου, δεν επαρκέσουν αυτές οι εγγυήσεις, η τράπεζα Iller θα μπορεί να πάρει ¨όμηρο¨ τα δύο ολοκληρωμένα σχέδια.

680 εκατομμύρια χρέος

Ο Ιρφάν Σαρί-μέλος του HDP που εξελέγη δήμαρχος Γιουξέκοβας στις εκλογές της 31/3, αντέδρασε στον διορισμό του Κασικτσί ως  έπαρχου στην Πέργαμο.

Ο Σαρί δήλωσε πως ανέλαβε τον δήμο με χρέη 680 εκ. λιρών και είπε: ¨Με το ζόρι πήραμε βενζίνη για να πάμε στο Βαν για να κάνουμε ρύθμιση με τους αρμόδιους της τράπεζας Iller.Αν πάει έτσι, όχι υπηρεσίες, αλλά ούτε τους μισθούς των εργαζομένων μας δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε.

Ο Σαρί είπε πως ο δήμος χρωστά 72 εκ λίρες και σε εμπόρους, ένα χρέος που όπως είπε δεν κατανοεί πως έγινε και πρόσθεσε πως ¨Δεν είμαστε σε θέση ούτε καρφί να βάλουμε¨.

 http://sendika63.org/2019/04/yuksekovada-kayyum-belediyenin-tum-gelirlerini-ipotek-ettirmis-544749/
25/4/2019
Σχ: Προφανώς οι διορισμένοι από τον Ερντογλάν επίτροποι, σε ορισμένες περιπτώσεις ακολούθησαν την τακτική της ¨καμένης γής¨.
Ξέροντας δηλαδή από νωρίς πως θα χάσουν τις εκλογές, κατέστρεψαν οικονομικά τους δήμους…
Previous Article

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !

Next Article

ΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΒΕΝΖΙΝΗ, ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ….ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *