Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

SDF : Η Τουρκία παραβιάζει την εκεχειρία

0 σχόλια Share:

 

Ο Κίνο Γκάμπριελ-εκπρόσωπος τύπο των SDF, σε δήλωση του ανέφερε πως η Τουρκία παραβιάζει την εκεχειρία κι ανέφερε πως ¨Διατηρούμε το δικαίωμα να ανταποδώσουμε οποιαδήποτε επίθεση γίνει στις δυνάμεις μας¨

Το Δημοκρατικό Συριακό Συμβούλιο (MSD), σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι υπήρξε συμφωνία για εκεχειρία ανάμεσα στην Τουρκία και τις SDF για τις περιοχές Ρεσουλαιν και Τελ Αμπιγιαν και οτι η Τουρκία παραβίασε αυτή την απόφαση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μετά από την συμφωνία σε επίθεση που έγινε στο χωριό Ουμ Ελ Χερ στα ΝΑ της Ρεσουλαιν, σκοτώθηκαν πέντε μαχητές των SDF.
Το MSD σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο Μεσοποταμία, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως δέχθηκε την απόφαση για εκεχειρία στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, ενώ στη συνέχεια της ανακοίνωσης του αναφέρονται τα εξής :
“Η Αγκυρα και χιλιάδες συμμορίτες σαν να μην υπήρξε καμία συμφωνία για εκεχειρία, συνεχίζουν τις επιθέσεις τους. Στη βάση αυτή κάνουμε έκκληση προς τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο, ώστε κινούμενοι στα πλαίσια των υποχρεώσεών τους και με σκοπό τη μόνιμη την προστασία της εκεχειρίας στην περιοχή τους καλούμε να στείλουν διεθνείς παρατηρητές. επίσης για να καταστεί μόνιμη αυτή η εκεχειρία πρέπει να διασφαλιστεί η απόσυρση της Τουρκίας από την περιοχή. Η Τουρκία και οι υπαγόμενες σε αυτές ομάδες των συμμοριτών έχουν προβεί σε σφαγές στην περιοχή και αυτές οι σφαγές έχουν καταγραφεί σε διεθνείς αναφορές.
Το MSD τονίζει πως η μόνιμη λύση της κρίσης που υπάρχει στη Συρία πρέπει να διασφαλιστεί με διάλογο που θα γίνει μέσα από πολιτικά κανάλια εντός της Συρίας.

https://www.artigercek.com/haberler/qsd-turkiye-ateskesi-ihlal-ediyor

19/10/2019

Σχ: Πάντως η φιλοκυβερνητική εφ. Γενί Σαφάκ έχει αντίστροφο ρολόι (!) για την λήξη της εκεχειρίας σχολιάζοντας  ¨Χρόνος που απομένει για την απόσυρση των τρομοκρατών του PYD  από την ασφαλή περιοχή¨.

Previous Article

Ταγίπ : Θα συντρίψουμε τα κεφάλια των Κούρδων

Next Article

Σημερινό βίντεο με τον Ερντογάν να χαιρετά στρατιωτικά τον κόσμο !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *