Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επικράνθη ο Ερντογάν….

0 σχόλια Share:

Σύμβουλος Ερντογάν: Πιθανή μία ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας

Νωρίτερα, η «κουρδική κυβέρνηση» στην Βόρεια Συρία ανακοίνωσε μια συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία η τελευταία θα αποστείλει στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία για να βοηθήσει τους Κούρδους να απωθήσουν την επίθεση της Άγκυρας.
Ο τουρκικός στρατός θα αντισταθεί σε περίπτωση στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην Βόρεια Συρία, όπου η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας ενάντια σε τρομοκράτες και κουρδικές πολιτοφυλακές βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε στο Sputnik την Παρασκευή ο Γιασίν Ακτάι, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

«Εάν ο συριακός στρατός, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να νικήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις του YPG, που προσπαθεί να χωρίσει τη Συρία και να δημιουργήσει μια αυτονομιστική κυβέρνηση, είναι έτοιμος να πολεμήσει με τον τουρκικό και είναι ικανός να το κάνει – ας έρθει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακτάι.
Σύμφωνα με τον Ακτάι, η στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο στρατών στη βορειοανατολική Συρία δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τόνισε ωστόσο ότι ο συριακός στρατός «δεν ήταν αρκετά ισχυρός» για να πολεμήσει στο βορρά και προειδοποίησε την συριακή πλευρά πως είναι καλύτερα να σκεφτεί δύο φορές πριν έρθει στην περιοχή και «περιπλέξει την κατάσταση εκεί».
Όσον αφορά την συμφωνία των Κούρδων με την Δαμασκό, ο Ακτάι την χαρακτήρισε ως «σύμβολο εχθρότητας σε σχέση με την Τουρκία» και επανέλαβε ότι η Άγκυρα δεν θα ανεχτεί την παρουσία των κουρδικών πολιτοφυλακών στα σύνορά της με τη Συρία.

………..

Sputnik 14/10/2019

Previous Article

Απόλυτη στήριξη στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση από την Βενεζουέλα-Δηλώσεις

Next Article

Απόψε ο συριακός στρατός θα μπει στο Κομπάνι

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *