Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H συμφωνία στοχεύει στην απελευθέρωση των περιοχών που έχουν καταλάβει οι Τούρκοι και οι κατσαπλιάδες τους

0 σχόλια Share:

Συμφωνία Κούρδων και Δαμασκού για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα με την Τουρκία

Σε συμφωνία φαίνεται πως κατέληξαν Κούρδοι και Δαμασκός για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.
Οι αρχές των Κούρδων στη βόρεια Συρία ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τη Δαμασκό για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση.

«Για να αποφευχθεί και να απωθηθεί αυτή η επίθεση, επιτεύχθηκε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων και της κυριαρχίας της Συρίας. Ο συριακός στρατός θα εισέλθει (στις ελεγχόμενες από Κούρδους περιοχές) και θα αναπτύξει στρατεύματα κατά μήκος όλων των συριο-τουρκικών συνόρων προκειμένου να βοηθήσει (τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις [SDF] υπό τους Κούρδους) να απωθήσουν αυτή την επίθεση και να απελευθερώσουν περιοχές που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του», ανέφερε η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το κείμενο, η συμφωνία στοχεύει στην «απελευθέρωση και άλλων πόλεων της Συρίας που έχει καταλάβει η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Αφρίν».

Την Τετάρτη, η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία. Η τουρκική επίθεση αποτελεί μέρος του μακροχρόνιου στόχου της Άγκυρας να εκκαθαρίσει την περιοχή κοντά στα σύνορά της από τρομοκράτες του ISIS και Κούρδους μαχητές που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.

Sputnik 13/10/2019

Previous Article

Απόψε ο συριακός στρατός θα μπει στο Κομπάνι

Next Article

Ο συριακός στρατός μπήκε στο Μενμπιτς !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *