Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΠΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Εφ. Μπιργκιούν 9-9-2011

Ένας ακόμη ύποπτος θάνατος στρατιώτη στο Μάρας

Μετά την διαρροή του ηχητικού στο διαδίκτυο με την φωνή του τέως αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ να λέει πως ¨πυροβολήσαμε στο μέτωπο στρατιώτη μας¨, ένας ακόμη ύποπτος θάνατος στρατιώτη ήρθε να προστεθεί από το Μάρας. Ο Ερέν Οζέλ που υπηρετούσε σε μηχανοκίνητο τάγμα στο Μάρας , έχασε την ζωή του χτες το πρωί με ύποπτο τρόπο. Η οικογένεια μετά από έρευνα που έκανε ένας στρατιωτικός στο τάγμα, έλαβε την είδηση πως ¨αυτοκτόνησε¨ , αλλά αντιμετωπίζει με καχυποψία τον θάνατο.

Ο Νεντίμ Οζέλ-ξάδερφος του Ερέν Οζέλ δηλώνει : ¨ Καταγόμαστε από την Μαλάτια, είμαστε Κούρδοι και Αλεβίτες. Ο πατέρας του Ερέν είναι πολιτικός κρατούμενος εδώ και 20 χρόνια στις φυλακές τύπου F στην Ανδριανούπολη. Ο Ερέν προχτές μίλησε στην μητέρα του. Της είπε ότι ήταν καλά. Και το πρωί τους έρχεται μια τέτοια είδηση. Ακόμα δεν μας δίνουν σαφείς πληροφορίες. Την μια λένε αυτοκτονία και την άλλη ¨αποτέλεσμα ατυχήματος¨. Άγνωστο το τι συνέβη¨.

Όταν ρωτήσαμε αν ο Ερέν είχε κάποιο πρόβλημα κατά την θητεία του, ο Νεντίμ Οζέλ απάντησε λέγοντας πως ¨Ήταν πολύ καλό παιδί, χαμογελαστό, το κάτι άλλο. Δεν πιστεύω να είχε κάποιο πρόβλημα. Αν είχε θα το ξέραμε. Έχουμε υποψίες για αυτόν το θάνατο¨.

 

ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ 1342 ΥΠΟΠΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Η διαρροή του ηχητικού στο διαδίκτυο με την φωνή του τέως αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ να λέει πως ¨πυροβολήσαμε στο μέτωπο στρατιώτη μας¨ έφερε στην επικαιρότητα το θέμα των ύποπτων θανάτων στρατιωτικών. Και ενώ οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους με ύποπτο τρόπο στον στρατό, μετά από αυτήν την ομολογία ετοιμάζονται να υποβάλλουν μηνήσεις, οι Τ.Ε.Δ. ακόμη δεν έχουν κάνει κάποιο βήμα για το θέμα αυτό. Η επίσημη αναφορά της Στρατοχωροφυλακής σχετικά με τους ύποπτους θανάτους συμφωνεί με την αναφορά της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με βάση τις αναφορές από το 1991 έως το 2001 υπήρξαν 815 ύποπτοι θάνατοι στρατιωτών. Στα έτη 2001-2010 υπήρξαν 527 ‘ύποπτοι θάνατοι στρατιωτών. Αυτά τα νούμερα δείχνουν πως μέσα σε 20 χρόνια 1342 στρατιώτες πέθαναν με ύποπτο τρόπο. Οι σχετικές με αυτούς τους θανάτους πληροφορίες, κρύβονται από τις οικογένειες. Σε γενικές γραμμές στις οικογένειες παρουσιάζονται ως αίτια ¨ατύχημα πυροβολισμού¨, ¨τροχαίο¨, ¨αυτοκτονία¨, ¨ηλεκτροπληξία ή χτύπημα από κεραυνό¨.

 

Previous Article

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΕΞ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *