Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ

1 σχόλιο Share:

Ανακοίνωση από το HDP σχετικά με την ¨φωτογραφία¨

Στην ανακοίνωση που έγινε από το HDP αναφέρεται πως ¨Το να φωτογραφίζεται ο υπουργός Εσωτερικών στο αστυνομικό τμήμα χαμογελαστός μαζί με έναν από τους δράστες είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Η επιθετική στάση και οι γεμάτες βρισιές εκφράσεις  που χρησιμοποίησε ο υπουργός μετά από την αποκάλυψη της φωτογραφίας, δείχνουν την ψυχολογία του ενόχου. Ποιος είναι αυτός ο άρχοντας;  Γιατί κλήθηκε η πήγε εκεί πέρα; Υπάρχουν άλλες φωτογραφίες μαζί με τον άρχοντα;¨

Το Δημοκρατικό Κόμμα Λαών (HDP), έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με την φωτογράφιση του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο αστυνομικό τμήμα με έναν από τους δράστες της επίθεσης που έγινε στην κηδεία της Χατούν Τουγλούκ-μητέρας της Αϊσέλ Τουγλουκ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

¨Τρεις μέρες πέρασαν μετά την βάρβαρη επίθεση και έγκλημα μίσους που έγινε στην κηδεία της Χατούν Τουγλούκ-μητέρας της Αϊσέλ Τουγλούκ-αναπληρώτριας προέδρου μας. Όλα τα δεδομένα από την πρώτη στιγμή επιβεβαιώνουν αυτά που δηλώσαμε. Υπενθυμίζοντας κάποια δεδομένα, επιθυμούμε να τονίσουμε πως η απαίσια εκείνη επίθεση ήταν σχεδιασμένη και οργανωμένη και ότι οι διοικητικά αρμόδιοι, οι πολιτικοί υπεύθυνοι και οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν ενήμεροι για όλα. Δηλώνουμε πως είναι ανάγκη οι πολιτικά και διοικητικά υπεύθυνοι είτε να απομακρυνθούν από τα καθήκοντα τους είτε να παραιτηθούν. Ο νομάρχης και ο αστυνομικός διευθυντής, όταν άρχισε η επίθεση και τους αναζήτησαν οι βουλευτές μας, εκείνοι δεν απάντησαν. Η πρώτη απάντηση ήρθε από την νομαρχία Άγκυρας και ήταν 40 λεπτά μετά από την επίθεση. Ο αστυνομικός διευθυντή δεν απάντησε καθόλου, ο δε υπουργός εσωτερικών Σοϊλού 2,5 ώρες μετά από το περιστατικό  μετέβη επιτόπου. Ο νομάρχης αντί να απαντήσει στις ερωτήσεις ¨Γιατί δεν εμποδίζεται η επίθεση, γιατί δεν έρχονται ενισχύσεις;¨, δήλωσε πως ¨Σε περίπτωση που ζητηθεί η μεταφορά της σορού το Ντιγιαρμπακίρ θα διασφαλιστεί η ασφάλεια. Δηλαδή ο νομάρχης είπε πως η ασφάλεια που δεν μπορεί να διασφαλιστεί στο Ίντζεκ της Άγκυρας, θα διασφαλιστεί ανάμεσα σε Άγκυρα και Ντιγιαρμπακίρ. Η φράση αυτή από την πρώτη στιγμή, ουσιαστικά αποτελεί δήλωση ως δεν είναι επιθυμητή η ταφή της σορού στο Ίντζεκ της Άγκυρας. Στην ίδια λογική είναι και η δήλωση του προέδρου του ΑΚΡ Ερντογάν ¨Εάν χρειαστεί να βάλουμε αεροσκάφος, να μπορέσει να ταφεί στα χώματα της¨. Μια δήλωση διακρίσεων και διασπαστική. Ο νομάρχης Άγκυρας ο οποίος χαρακτήρισε αυτήν την επίθεση που καταπατά όλες τις ανθρώπινες αξίες ως ¨παρενόχληση¨, ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Ο υπουργός Εσωτερικών προσπάθησε να απαξιώσει την επίθεση λέγοντας πως ¨είναι δουλειά 3-5 άχρηστων¨. Ενώ ο υπουργός Κουλτούρας και Τουρισμού Νουμάν Κουρτουλμούς είχε δηλώσει πως ¨η επίθεση αυτή ήταν άκρως σχεδιασμένη και  δεν ήταν κάτι το τυχαίο¨. Οι δράστες διέπραξαν ξεκάθαρα έγκλημα μίσους και ενώ έπρεπε να τους ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου 2911 περί συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων και μάλιστα με να εξετασθεί και ως ¨άδικη πρόκληση¨, προστατεύθηκαν από το δικαστήριο, κάτι που αποτελεί και ανοιχτό μήνυμα εξώθησης σε παρόμοιες πράξεις και για το μέλλον. Ο εισαγγελέας διαπράττει αδίκημα.

Το να φωτογραφίζεται ο υπουργός Εσωτερικών στο αστυνομικό τμήμα χαμογελαστός μαζί με έναν από τους δράστες είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Η επιθετική στάση και οι γεμάτες βρισιές εκφράσεις  που χρησιμοποίησε ο υπουργός μετά από την αποκάλυψη της φωτογραφίας, δείχνουν την ψυχολογία του ενόχου. Η παρομοίωση που κάνει για τον εαυτό του με τους Χασάν Πολατκάν και Φατίν Ρουστού Ζορλού και η αναφορά του στον  Αντνάν Μεντερές είναι ασέβεια προς εκείνα τα πρόσωπα και ένα παιχνίδι τακτικής. Ο άρχοντας τι έψαχνε εκείνη την ώρα στο αστυνομικό τμήμα; Ποιος είναι αυτός ο άρχοντας;  Γιατί κλήθηκε η πήγε εκεί πέρα; Υπάρχουν άλλες φωτογραφίες μαζί με τον άρχοντα;  Το λέμε ακόμη μια φορά προς την κυβέρνηση. Αυτό το δόρυ δεν χωρά στο τσουβάλι. Δεν μπορεί να καλύπτετε τα εγκλήματα κατά της πίστης και της ανθρωπιάς. Δεν μπορεί να εξαφανίζετε την πολιτική και διοικητική ευθύνη σας για αυτή την ιστορία. Ο νομάρχης Άγκυρας με την δήλωση του περί ¨παρενόχλησης¨, ο αστυνομικός διευθυντής που δεν έκανε τα καθήκοντα του και ο υπουργός Εσωτερικών που βγήκε φωτογραφία δίπλα-δίπλα με τους δράστες ,απέναντι στην κοινή γνώμη της Τουρκίας και όλου του κόσμου, είτε είναι ένοχοι, είτε φέρουν την πολιτική και διοικητική ευθύνη για την διαμόρφωση του κλίματος που σχημάτισε αυτήν την επίθεση. Εμείς αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι, ακόμη όμως και αν το αφήσουμε, η σκιά των αμαρτιών σας είναι μεγάλη, αυτή δεν θα σας αφήσει”

http://www.dha.com.tr/politika/hdpden-fotograf-aciklamasi/haber-1544646

17/9/2017

Σχ: Πάνε αυτά τα κρομανιόν επιτίθενται στην κηδεία της 80χρονης, κραυγάζουν ¨και να την θάψετε θα την βγάλουμε και θα την κομματιάσουμε¨ και μάλιστα μετά έφεραν και τρακτέρ για να δείξουν ότι σοβαρολογούσαν στην απειλή τους ! Και πάει μετά ο υπουργός Εσωτερικών (και υπεύθυνος για την αστυνομία…) και φωτογραφίζεται μέσα στο Α.Τ. χαμογελαστός (!!!), με έναν από τους δράστες που είχε προσαγάγει η αστυνομία.  Οι εκεί αστυνομικοί τι λέτε το πήραν το μήνυμα; …..

Εμάς πάντως μας θύμισε και την παρακάτω φωτογραφία.

Είναι λίγες ώρες μετά από την  σύλληψη  (21/1/2007) του Ογουν Σαμάστ –δολοφόνου του Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντινκ και μέσα στο Α.Τ.  αστυνομικοί περιχαρείς που συναντάνε τον  ¨ήρωα¨ βγαίνουν φωτογραφία μαζί του ενώ του δίνουν να κρατήσει και την τουρκική σημαία! 

Και αν εκεί μπορούσαμε να μιλήσουμε για 1-2 αμόρφωτους αστυνομικούς, τώρα τι να πούμε όταν ο υπουργός πάει και φωτογραφίζεται με τα ανθρωποειδή;  

Previous Article

Ιρακινός πρωθυπουργός: Ο μισές από τις οικογένειες των μελών της ISIS που συλλάβαμε είναι Τούρκοι

Next Article

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 σχόλιο

  1. Τα ίδια ζώα εδώ και αιώνες.
    Μας μιλούν για “πολιτισμό”, “κουλτούρα”, “δημοκρατία” κι άλλες πίπες, οι Νεάτερνταλ (και οι εδώ θαυμαστές τους)…

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elit. felis nec id eleifend commodo neque. mattis quis, Praesent