Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σουλεϊμάν Σοϊλού: ¨Θα φτιάξουμε στρατιωτική βάση στη Μετίνα¨- Δηλαδή ακόμη μια βάση στο Β.Ιράκ…

No Comments Share:

Σουλεϊμάν Σοϊλού: Θα φτιάξουμε στρατιωτική βάση στη Μετίνα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού δήλωσε σε σχόλια του για τις επιχειρήσεις στην Περιοχή του Κουρδιστάν ότι θα ιδρυθεί βάση για να διατηρήσει τον έλεγχο στην περιοχή Μετίνα (Βόρειο Ιράκ).

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του AKP, ότι θα δημιουργηθεί βάση στην περιοχή Μετίνα η οποία βρίσκεται στα εδάφη της περιοχής του Κουρδιστάν.

Ο Σοϊλού ενημέρωσε για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Μετίνα, Ζαπ, Αβασίν-Μπασιάν και Καντίλ, οι οποίες βρίσκονται εντός των εδαφών της περιοχής του Κουρδιστάν, ανέφερε η εφημερίδα turkiyegazetesi.com.tr (δημοσιογράφος Γιουτζέλ Καράογλου).

Ο Σοϊλού δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ θα συνεχιστούν στην περιοχή του Κουρδιστάν. Όπως και στη Συρία, θα δημιουργήσουμε μια βάση εδώ και θα επιθεωρήσουμε την περιοχή. Αυτή η περιοχή είναι η γραμμή διέλευσης προς το Καντίλ, θα κρατήσουμε αυτή τη γραμμή υπό έλεγχο.”

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/300420217

1/5/2021

Σχόλιο: Για την ακρίβεια ο Σουλεϊμάν θα έπρεπε να πει πως θα στήσουν ΑΚΟΜΗ μια βάση στο Β.Ιράκ. Οι επεκτατικές βλέψεις και προθέσεις της Τουρκίας δεν κρύβονται με τίποτα. Η δημιουργία στρατιωτικής βάσης στο έδαφος ξένης χώρας (Ιράκ) συνιστά κατάφωρη παραβίαση τόσο της εδαφικής ακεραιότητας του δευτέρου όσο και του Διεθνούς Δικαίου. Με πρόσχημα την “υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας” από τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες εισβάλλει στο Βόρειο Ιράκ (όπως κάποτε εισέβαλε και στην Κύπρο) και δεν πρόκειται να το κουνήσει από εκεί σε καμία περίπτωση. Απώτερος σκοπός των Τούρκων είναι η σε πρώτη φάση de facto και, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα όποτε θα κρίνουν ότι οι διεθνείς πολιτικές συγκυρίες θα είναι οι πλέον ευνοϊκές για αυτούς, de jure πλέον προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών.

Previous Article

Άντρας σε γυναίκα: ¨Όσες θεολογικές σχολές και να τελειώσεις στα μάτια μου είσαι αέρας, αέρας¨…

Next Article

¨Εμπλουτιστής¨ διαδίδει πολιτισμό στην Ελβετία… Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *