Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΟΥΡΔΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΩΝ: ΥΠΗΡΞΑΜΕ, ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ !

No Comments Share:

Μα κλέβει ένας άνθρωπος από τον αδερφό του τις ελιές που είναι το μόνο του έσοδο;

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος HDP Σεζάι Τεμελλί δήλωσε : Όλοι μας βρισκόμαστε σε απομόνωση (σημ. μεταφρ. : αναφέρεται στην απομόνωση σε βάρος του ηγέτη Οτζαλάν). Αν δεν τερματισθεί η απομόνωση, δεν είναι δυνατόν να σωθούμε από τα νύχια αυτής της σκληρότητας¨

………………

Ο Τεμελλί είπε πως οι κυβερνώντες τις τελευταίες μέρες συχνά χρησιμοποιούνε την φράση ¨Οι Κούρδοι είναι αδέρφια μας¨ και πρόσθεσε: ¨Για ποια αδερφοσύνη μιλάνε αυτοί που δεν ανέχονται ούτε μια πινακίδα στα τουρκικά;  Πως μιλάνε για αδερφοσύνη αυτοί που ισοπεδώνουν με άρματα μάχης τις κουρδικές πόλεις; Την είδαμε την αδερφοσύνη σας στο Άφριν.

…………..

Θα θυμάστε πως πριν από 2,5 χρόνια έγινε μια συνάντηση στο Ίμραλι με την συμμετοχή του Μεχμέτ Οτζαλάν. Ήταν μια οικογενειακή συνάντηση με τον κύριο Οτζαλάν. Μια συνάντηση που έπρεπε να γίνεται κάθε εβδομάδα. Εκλάπη ένα δικαίωμα. Μετά από 2,5 χρόνια διασφαλίστηκε μια συνάντηση εν είδη δώρου.  Η απομόνωση είναι ένα καθεστώς αφαίρεσης δικαιώματος. Σε μια χώρα όπου συνεχίζεται η απομόνωση, δεν είναι δυνατή η υπεράσπιση του δικαιώματος. Το ΑΚΡ λέει πως ¨στην Τουρκία δεν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων¨. Μα στην Τουρκία δεν αφήσατε πια δικαιώματα Η Τουρκία είναι στην απομόνωση, όλοι μας είμαστε στην απομόνωση. Η δημοκρατία είναι στην απομόνωση, η ειρήνη είναι στην απομόνωση. Αν δεν τερματισθεί η απομόνωση, δεν είναι δυνατόν να σωθούμε από τα νύχια αυτής της σκληρότητας. Οι απεργοί πείνας θέτουν ένα δίκαιο αίτημα.

……………….

Οι φιλοπόλεμες κραυγές θέτουν στο στόχαστρο την Ροζάβα. Θέλουν να εφαρμόσουν το ίδιο σενάριο με αυτό που έκαναν στο Άφριν . Μα τι δουλειά έχετε εσείς στην Ελ Μπάπ; Η Συρία ανήκει στους Σύριους. Το Άφριν στου κατοίκους του Άφριν. Βγείτε από την Συρία. Δεν αρκεί η έξοδος των ΗΠΑ από την Συρία, όλες οι ξένες δυνάμεις και η Τουρκία πρέπει να φύγουν από εκεί. Οι συμμορίες που υπάρχουν εκεί να διαλυθούν  και για την μοίρα της Συρίας πρέπει να αποφασίσουν οι Σύριοι.

………………..

Τις τελευταίες μέρες συχνά χρησιμοποιούνε την φράση ¨Οι Κούρδοι είναι αδέρφια μας. Για ποια αδερφοσύνη μιλάνε αυτοί που δεν ανέχονται ούτε μια πινακίδα στα τουρκικά;  Πως μιλάνε για αδερφοσύνη αυτοί που ισοπεδώνουν με άρματα μάχης τις κουρδικές πόλεις; Την είδαμε την αδερφοσύνη σας στο Άφριν. Εσείς είστε που παινεύεστε λέγοντας πως ¨Τερματίσαμε την εκπαίδευση στα κουρδικά στο Άφριν¨.  Μα τι είδους αδερφοσύνη είναι αυτή; Μα κλέβει ένας άνθρωπος από τον αδερφό του τις ελιές που είναι το μόνο του έσοδο; Τι είδους αδερφοσύνη είναι αυτή;  Αυτοί που όταν γινόταν το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν έλεγαν πως ¨Θα κλείσουμε την βάνα και θα πεινάσετε¨ για ποια αδερφοσύνη μιλάνε ;

………………

Επιδιώκουν απίστευτα πράγματα, εργάζονται σαν μια εγκληματική οργάνωση. Παίζοντας με τον αριθμό των ψηφοφόρων, εντόπισαν τα σημεία στα οποία μπορούν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Νομαρχία, έπαρχος, στρατοχωροφυλακή, όλοι είναι στο κόλπο.  Στην αστυνομική εστία του Ίγδιρ όπου υπάρχουν 38 δωμάτια και μπορούν να μείνουν μόνο 70 άτομα. Εκεί φαίνεται να είναι καταγεγραμμένα 374 άτομα. Σβήνουν του δικούς μας ψηφοφόρους και καταγράφουν τους δικούς τους. Στην Τσουκούρτζα σε ένα σπίτι είναι καταγεγραμμένα 627 άτομα. Στο κέντρο του Χακκάρι σε ένα σπίτι είναι  καταγεγραμμένα 1108 άτομα. Μυρμήγκια να ήταν δεν θα χωρούσαν . Αυτά όλα είναι αποδεδειγμένα.

………………

Αρχίσαμε με τον Ναζίμ Χικμέτ,ας τελειώσουμε με την Ρόζα Λούξεμπουργκ: Υπήρξαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε¨.

https://www.artigercek.com/haberler/temelli-turkiye-de-demokrasi-ve-baris-tecrit-altinda

15/1/2019

Previous Article

ΒΑΤΟΒ- Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *