Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΚΑΛΟ ΤΟΥ 13ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ….

0 σχόλια Share:

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 17-2-2012

Από τον λάκκο βγήκαν καμένα κόκαλα

 Νταργκετζίτ – Οικογένειες αναζητώντας τους δικούς τους, έσκαψαν με ίδιες δυνατότητες στο λάκκο όπου πίστευαν πως είχαν πεταχτεί οι αγνοούμενοι, και βρήκαν καμένα κόκαλα. Τα κόκαλα παραδόθηκαν στον εισαγγελέα. Οι οικογένειες θα υποβάλουν αίτημα ώστε οι έρευνες την Δευτέρα να διεξαχθούν υπό εισαγγελική παρακολούθηση.

 Σκάφτηκε σήμερα σημείο του στρατοπέδου του Νταργκετζίτ όπου εφέρετο να είναι θαμμένα τα 7 άτομα. Σε μια έκταση 25-30 μ2 στο χωριό Μπογαζοζού, στις ανασκαφές που έγιναν δεν βρέθηκε τίποτε. Στην ανασκαφή μετείχαν εισαγγελέας, δικηγόρος, ειδικοί από την ιατροδικαστική υπηρεσία και συγγενείς των αγνοουμένων από το Νταργκετζίτ.

 ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

 Οι συγγενείς των αγνοουμένων, μετά την ανασκαφή, με ίδιες δυνάμεις αναζήτησαν κόκαλα σε λάκο όπου νωρίτερα είχε βρεθεί ένα κρανίο.

Αφού άνοιξαν το λάκο που ήταν κλειστός με πέτρες βρήκαν οστά καμένα. Όχημα του δήμου που ήρθε επιτόπου άδειασε μέρος του νερού και τότε φάνηκε οστό που φέρεται να είναι μηριαίο οστό ανθρώπου.

 ΚΑΗΚΑΝ ;

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως το οστό ήταν καμένο. Καθώς στον λάκο βρέθηκαν και ξύλα καμένα ενισχύει την πιθανότητα οι σοροί των νεκρών να κάηκαν.

……………………

ΜΟΝΟ Ο ΧΑΖΝΙ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ

Μετά από επέμβαση της στρατοχωροφυλακής το 1995 σε σπίτι συνελήφθησαν ο 13χρονος Σεϊχάν Ντογάν και ο 9χρονος Χαζνί Ντογάν. Ο Σεϊχάν Ντογάν υπέστη βαριά βασανιστήρια, εξαφανίστηκε και έκτοτε δεν υπήρξε κανένα νέο του.

Η μάνα του η Ασιγιά Ντογάν αναζητώντας το παιδί της, επανειλλημένα υπέστη βασανιστήρια. Μη αντέχοντας σε αυτό τον πόνο πέθανε το 2000. Ο άντρας της ο Ραμαζάν Ντογάν συνέχισε τον αγώνα ποτ έδινε εκείνη μαζί με τις Μητέρες του Σαββάτου. Φέτος πέθανε κι αυτός χωρίς κάποιο νέο από τον Σεϊχάν.

………….

 Σχόλιο : Και έρχονται μετά αυτές οι κεμαλόφατσες στην Ελλάδα ή τα πληρωμένα τσουτσέκια τους εδώ να μας δώσουν μαθήματα περί ¨μειονοτικών δικαιωμάτων¨. 13χρονο παιδί το βασάνισαν, το σκότωσαν, εξαφάνισαν το πτώμα του και άφησαν τους χαροκαμένους γονείς να ψάχνουν να βρουν ένα κόκαλο να θάψουν…

Σχετική είναι η παλιότερη μας ανάρτηση https://tourkikanea.gr/2012/02/13yasinda/

Previous Article

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ…

Next Article

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ut Donec venenatis, odio Sed consectetur nec quis justo dapibus