Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΝ 79ΧΡΟΝΗ ΣΙΤΙ ΣΕΝ

0 σχόλια Share:

¨Αφήστε ελεύθερητην 79χρονη Σιτί Σεν¨

'79 yaşındaki Siti Şen'i bırakın'<br />

Ζητείται η αποφυλάκιση της 79χρονης Σιτί Σεν η οποία λόγω ποινής 20 μηνών για ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨ στάλθηκε στην φυλακή.

Σιίρτ- Η Σιτί Σεν μαζί με φίλες της στις 14 Ιουλίου στην έξοδο της πόλης Σιίρτ συνελήφθη ενώ πήγαιναν στο συλλαλλήτήριο που παρά την απαγόρευση του νομάρχη επέμενε να οργανώσει το κόμμα BDP στο Ντιγιαρμπακίρ. Μεταφέρθηκε για ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Σιίρτ όπου φάνηκε πως λόγω συμμετοχής της σε διαμαρτυρία-απεργία πείνας στις 30/8/2006 για τις συνθήκες κράτησης της φυλακής του Οτζαλάν, της είχε υποβληθεί μήνυση, και είχε τιμωρηθεί σε 20 μήνες φυλακίσης για ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨. Έτσι η μητέρα 7 παιδιών Σιτί Σεν, στάλθηκε στις φυλακές τύπου Ε της Σιίρτ.

Ένα κορίτσι της πέθανε πατώντας νάρκη, ένας γιός της σε σύρραξη και ένας γιος της είναι στην φυλακή

Αναφέρεται πως η κόρη της η Γκιουλιστάν πέθανε το 1993 όταν πάτησε νάρκη στο χωριό Μπαλικαβάκ-επαρχίας Ερούχ, ο γιός της ο Μεχμέτ εντάχθηκε στο ΠΚΚ και σκοτώθηκε σε σύρραξη το 1996, ενώ ένας ακόμη γιός της ο Αμπντουλλάχ βρίσκεται  σε φυλακές της Γερμανίας για υπόθεση σχετικά με το ΠΚΚ.

 

΄Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχει νόμος, η μάνα μου θα αφεθεί ελεύθερη¨

Ο μεγαλύτερος γιός της ο Σουκρού Σεν σήμερα αφού την επισκέφτηκε στις φυλακές και μετά, έκανε δηλώσεις στον τύπο μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) -Σιίρτ Βετά Αϊντίν. Ο Σουκρού σχολίασε πως το στάλσιμο της μητέρας του στις φυλακές είναι μια ντροπή για το κράτος και δήλωσε πως ¨Εάν υπάρχει νόμος η μάνα μας θα βγει από τις φυλακές. Ζητήσαμε νομική υποστήριξη από την İHD. Καταθέσαμε και αίτημα στην εισαγγελία¨.

 

Έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας¨

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) -Σιίρτ Βετά Αϊντίν ανέφερε πως η Σιτί Σεν έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι ¨Η 79 ετών Σιτί ΣΕν στάλθηκε φυλακή για μια διαμαρτυρία του 2006. Έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι μια γυναίκα η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις καθημερινές της ανάγκες. Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως θεωρούμε την κράτηση της –παρά το τρίτο πακέτο δικαστικών μεταρρυθμίσεων- ως έκνομη. Δεύτερον σύμφωνα με τον κώδικα εκτέλεσης ποινών οι πάνω των 70 ετών έχουν δικαίωμα να εκτίσουν την ποινή τους στο σπίτι. Σε αυτή τη βάση έγινε και η αίτηση της οικογένειας προς την εισαγγελία. Αυτό είναι και το αίτημα μας. Η μητέρα που είναι πάνω από 70 ετών, στα πλαίσια της δικαστικής μεταρρύθμισης αλλά και του κώδικα εκτέλεσης ποινών να αφεθεί το συντομότερο ελεύθερη¨.

 Εφ. Ραντικάλ 23/7/2012

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΡΟΔΟΥ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΕΞ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *