Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΔΕΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΜΝΤΙΝΛΙ

No Comments Share:

Στο Σέμντιλι οι τάξεις άδειες, οι αποθήκες γεμάτες

Την ώρα που κατά την Τρίτη εβδομάδα των σχολείων συζητείται το σύστημα 4+4+4, στο Σέμντινλι οι αίθουσες είναι άδειες. Το 70% των μαθητών δεν έρχονται στο σχολείο.

ΣΕΜΝΤΙΝΛΙ- Η νέα σχολική χρονιά στο Σέμντινλι άρχισε με άδειες αίθουσες. Στα 116 σχολεία του νομού ενώ αναμένονταν στην έναρξη του έτους στις 17 Σεπτεμβρίου 15.000 μαθητές, λόγω του εκπαιδευτικού μποϊκοτάζ, από το σύνολο των μαθητών στο σχολείο πάει μόνο το 30%. Και αυτοί που πηγαίνουν είναι σχεδόν όλοι στο κέντρο του Σέμντιλι.

Μετά από την διπλή πυρπόληση μέσα σε ένα μήνα από αγνώστους του δημοτικού σχολείου Ατατούρκ του χωριού Αλτινσού που βρίσκεται σε απόσταση ενός χλμ από το κέντρο του Σέμντιλι, δεν μπόρεσε με τίποτε να γίνει έναρξη στα σχολεία του Σέμντινλι. Στο σχολείο-οικοτροφείο του Σέμτνινλι που έχει εγγεγραμμένους 450 μαθητές και 20 δασκάλους, από τα γύρω χωριά ήρθαν μόνο 30 μαθητές. Τα μαθήματα άρχισαν δύο εβδομάδες αργότερα με τάξεις των 5 ατόμων. Ενώ κάθε χρόνο τα βιβλία που μοιράζονται την πρώτη μέρα τελειώνουν ακόμη από την πρώτη μέρα, τώρα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος επί 3 εβδομάδες παραμένουν στις αποθήκες αναμένοντας την διανομή τους.

Δάσκαλοι ανέφεραν πως είναι ανήσυχοι και εξέφρασαν την ελπίδα τους να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό. Δάσκαλοι που υπηρετούν στα υπαγόμενα στο Σέμντιλι χωριά δήλωσαν πως κάθε πρωί πάνε στο σχολείο αλλά καθώς οι μαθητές δεν έρχονται, γυρνάνε στο σπίτι του χωρίς να έχουν κάνει μάθημα.

Παρά την εικόνα αυτή, αρμόδιοι σε δήλωση τους στην Ραντικάλ ανέφεραν πως η παιδεία θα ακολουθήσει την κανονική της πορεία. Από την άλλη σε τοίχους κάποιων σχολείων εντύπωση προκάλεσαν συνθήματα του τύπου ¨ Στήριξε την μητρική σου γλώσσα, εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα, ελεύθερο ΠΚΚ¨.

…………….

Εφ. Ραντικάλ 3/10/2012

Previous Article

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Τ.Ε.Δ. ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ…

Next Article

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ Ο ΤΑΓΙΠ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *