Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εισαγγελέας : ¨Γιατί δεν δέχτηκες (να γίνεις ρουφιάνος) ; Δεν σου ζήτησαν κάτι κακό¨ !

No Comments Share:

Η αστυνομία τον πίεσε να γίνει πράκτορας και ο εισαγγελέας τον ρώτησε “γιατί δεν δέχτηκες”

Όταν ο Αμπντουλγκαφάρ Εβρέν υπέβαλε μήνυση προς τον πίεζα να γίνει πράκτορες ο εισαγγελέας του είπε “Μα και εσύ γιατί δεν δέχτηκες, αυτό που ζητήσαν δεν είναι κάτι κακό”.

Ο Αμπντουλγκαφάρ Εβρέν-μελος του κόμματος HDP, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του από το σπίτι του στη συνοικία Κανάρια του δήμου Κιουτσούκτσεκμετζέ προς την Γενί Μπόσνα, του έκοψαν το δρόμο τρία άτομα που του παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί. Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα των ΜΑΤ της Γενί Μπόσνα. Εκεί τον έβαλαν σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο και τα άτομα που είδε εκεί, του είπαν τα εξής : ¨Είδαμε το φάκελο σου, είσαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος της θρησκείας. Δεν έχεις κάτι στο μητρώο σου. Και από τώρα και μετά για να μην υπάρξει κάτι, θα μας βοηθήσεις”. Ο Εβρέν Ιμπραήμ περιέγραψε πως αργότερα τα ίδια άτομα, του έδειξαν τη φωτογραφία μιας ηλικιωμένης γυναίκας και ότι  “Τους είπα πως δεν την γνωρίζω. Ακολούθως με απείλησαν πως “Αν δεν μας βοηθήσεις θα διαρρεύσουμε στον τύπο, τη φωτογραφία της δικής σου και αυτής της γυναίκας, λέγοντας πως συνελήφθησαν ανώτατα στελέχη του ΠΚΚ. ” Εγώ τους είπα πως αν ήθελαν ας το έκαναν αμέσως, πως εγώ δεν είχα κανένα φταίξιμο και ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για εκείνους”.

Όταν απέρριψε την πρόταση τους ένας άλλος αστυνομικός με πιο χαμηλό τόνο συνέχιζε να τον πιέζει να γίνει πράκτορας και του είπε “Μα εμείς δεν ζητήσαμε κάτι από εσένα, μην το παρεξηγείς. Απλά να κοιτάς γύρω σου και που και που θέλουμε να μας δίνεις πληροφορίες”. Ο Εβρέν είπε “Εγώ τους είπα πως όλοι στη συνοικία ζούνε ο καθένας τη δική του ζωή και ότι δεν έχω κάτι να τους πω¨ και έτσι απέρριψε την πρόταση τους ακόμα μία φορά. Μετά από αυτό μου είπαν ¨Εσύ σκέψου το λίγο, τώρα μπορείς να φύγεις, αλλά μία εβδομάδα αργότερα το Σάββατο να συναντηθούμε. Σε εκείνη τη συνάντηση πες μας την οριστική σου απόφαση” και μετά με άφησαν ελεύθερο.

Ο Εβρέν περιγράφει πως τέσσερις μέρες μετά από το περιστατικό πήγε στην ιδιαίτερη του πατρίδα στην Σιίρτ και λέει : “Αφού έμεινα 20 μέρες στην πατρίδα, μετά επέστρεψα πάλι στην Κωνσταντινούπολη. Αφού ήρθα δύο εβδομάδες αργότερα αυτή τη φορά με διάφορα αυτοκίνητα άρχισαν να με παρακολουθούν. Όπου κι αν πήγαινα τα ίδια άτομα με παρακολουθούσαν. Αυτές οι παρακολουθήσεις επαναλαμβανόταν τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Για αυτό και εγώ για κάποιο διάστημα δεν βγήκα από το σπίτι. Τελευταία φορά που την προηγούμενη εβδομάδα βγήκα από το σπίτι ένα Renault χωρίς πινακίδα αντιλήφθηκα ότι με παρακολουθούσε.

….

Όταν μπήκα στο δωμάτιο του εισαγγελέα του περιέγραψα αυτά που συνέβησαν. Εκείνος με ρώτησε ¨τι ήθελαν αυτοί από εσένα¨. Και εγώ του είπα πως ήθελαν να τους περιγράφω το τι συμβαίνει στη συνοικία. Και ότι όταν εγώ δεν το δέχτηκα αυτό άρχισα να με παρακολουθούν”. Τότε ο εισαγγελέας μου είπε “Μα σε αυτό που σου ζήτησαν ποιο είναι το κακό; Δεν σου ζήτησαν κάτι το κακό, εσύ γιατί δεν δέχτηκες;”. Εγώ του απάντησα πως ο καθένας στη συνοικία ζούσε μόνος του και δεν είχα κάτι να πω. Τότε εκείνος πήρε την αίτηση μου και μας έβγαλε έξω”.

Ο Εβρέν λέει πως μετά από την καταγγελία στην εισαγγελία και στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σταμάτησαν οι παρακολουθήσεις και προσθέτει “Με αυτό το μέτρο επιδιώκουν να τρομάξουν τους ανθρώπους που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Εμείς υποκείμεθα σε αυτό το μέτρο επειδή είμαστε Κούρδοι. Για αυτό το λόγο δεν πρέπει κανείς να φοβάται. Οποίος δέχεται τέτοια συμπεριφορά να μην αποτραβιέται στη γωνία του αλλά να κάνει το αντίθετο να διεκδικεί τα δικαιώματα του διαφορετικά θα μας επιτεθούν ακόμη περισσότερο”.

Polis ajanlık dayattı, savcı ‘neden kabul etmedin’ dedi – Mezopotamya Ajansı

28/1/2020.

Previous Article

Κολλάνε ¨ένσημα τουρκισμού¨ κολακεύοντας τον Μέτε….

Next Article

Δωρεά από το τουρκικό υπουργείο Αμύνης στην στρατό της Γεωργίας…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *