Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥ YPG

No Comments Share:

 

Χτύπημα SDG από την Σαουδική Αραβία προς την Τουρκία

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως δωρίζει 100 εκ. $ στις περιοχές ΒΔ της Συρίας που αποσπάστηκαν από την ISIS.Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται υπό τον έλεγχο των SDG, βασικός κορμός των οποίων είναι το YPG.

Η Σαουδική Αραβία στην σύνοδο του Παγκόσμιου Συνασπισμού Κατά της ISIS που έγινε στις 12 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, δεσμεύτηκε πως θα κάνει δωρεά 100 εκ. $ για την επισκευή της πόλης Ράκκα και της περιοχής στα ΒΑ της Συρίας και για να επιτευχθεί η σταθερότητα εκεί.  Σε ανακοίνωση που έγινε από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον αναφέρεται πως ¨Η συμβολή αυτή θα σώσει ζωές, θα διασφαλίσει την επιστροφή των Σύριων που εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους και θα συμβάλει ώστε η ISIS να μην εμφανιστεί ξανά απειλώντας την Συρία και τους γείτονες της και μην σχεδιάζει επιθέσεις κατά της διεθνούς κοινότητας.

H ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 300 ΕΚ. $

Η Χέδερ Νόγιερτ-εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ¨γενναιόδωρη συμβολή¨ του Ριάντ και εξέφρασε τις ευχαριστίες της. Το αμερικανικό ΥΠΕΞ  ανακοίνωσε πως οι χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό δεσμεύτηκαν για μια συνολική βοήθεια 300 εκ. $ για τις περιοχές στην ΒΑ Συρία που απελευθερώθηκαν από την ISIS. Ανακοινώθηκε πως η σαουδαραβική  βοήθεια θα ξοδευτεί για εργασίες στην γεωργία, στην εκπαίδευση, στην κατασκευή δρόμων, στην απομάκρυνση των ερειπίων και για πόσιμο νερό.  Η σαουδαραβική θέση προσέγγισης με τις ΗΠΑ στο θέμα της Ράκκα  και του ΥΠG, δεν είναι κάτι το νέο. Ο Σαουδάραβας υπουργός Σαμίρ ες Σεμπχάν, τον Οκτώβριο του 2017 είχε επισκεφτεί την περιοχή Αγίν Ισά της Ρακκα μαζί με τον ειδικό Αμερικανό απεσταλμένο-αρμόδιο για τον αγώνα ενάντια στην ISIS.

…………………

  http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1058776/Suudi_Arabistan_dan_Turkiye_ye_SDG_darbesi.html

18/8/2018

Previous Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΗΠΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ!

Next Article

Νέοι μουφτήδες και απελευθέρωση των ομήρων

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *