Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ;

0 σχόλια Share:

Εφ. Ραντικάλ 30-9-2011

Απαγορεύονται τα κουρδικά στους μουσικούς του δρόμου ;

 Μέλη του ερασιτεχνικού μουσικού συγκροτήματος ¨Σιμούργκ¨ που έπαιζε κουρδικά και τουρκικά παραδοσιακά τραγούδια σε δρόμο του Εσκίσεχίρ, ανέφεραν πως αστυνομικοί αλλά και η δημοτική αστυνομία τους προειδοποίησαν να μην λένε παραδοσιακά κουρδικά τραγούδια. 

Τα μέλη του συγκροτήματος με ανακοίνωση τύπου που έκαναν επί της οδού Πορσούκ μπροστά από το μαγαζί Μίγκρος διαμαρτυρήθηκαν για την απαγόρευση. Στην ανακοίνωση τύπου μετείχαν περίπου 30 άτομα, και σε αυτήν ο Ουφού Ακτάς- εκπρόσωπος του συγκροτήματος ανέφερε ότι έχοντας πάρει άδεια από τον δήμο έπαιζαν διάφορα μουσικά κομμάτια στον δρόμο. Ο Ακτάς ανέφερε πως πριν από λίγο ομάδες της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας τους προειδοποίησαν λεκτικά να μην παίζουν κουρδική μουσική, και συνέχισε λέγοντας :

¨Το ότι σε αυτές τις μέρες που απαξιώνεται η τέχνη, παρουσιάστηκε αυτό το χτύπημα-καταπίεση στους καλλιτέχνες του δρόμου μας ώθησε σε αυτή τη διαμαρτυρία. Από πότε έγινε αδίκημα τραγούδια που παίζονται παντού στην Ανατολία να τα παίζει κάποιος στον δρόμο ; Από πότε έγιναν στοιχεία απειλής ; Παρόλα αυτά τα όργανα μας και εμείς δεν θα σωπάσουμε. Θα είμαστε πάντοτε στους δρόμους¨.

Το συγκρότημα μετά τις ομιλίες έπαιξε τραγούδια διαφορετικών πολιτισμών και μετά διαλύθηκαν ήσυχα. Οι αρμόδιοι ανέφεραν πως οι ισχυρισμοί του συγκροτήματος δεν ήταν αληθινοί και ότι δεν υπήρξε καμμία απολύτως προειδοποίηση.

 

Previous Article

ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ…

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΕΚΕ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

odio ipsum diam quis, Aenean eget mi, Praesent pulvinar mattis ipsum commodo