Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΩΝΗ BΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ…

0 σχόλια Share:

Μουσλίμ : Να ιδρυθεί επιτροπή που θα ερευνήσει τις σχέσεις ISIS-Τουρκίας

7469

O ηγέτης του PΥD Σαλίχ Μουσλίμ ζήτησε να ιδρυθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ερευνήσει τις σχέσεις μεταξύ ISIS-Τουρκίας. Πρόσθεσε πως οι Τούρκοι θα κάνουν σχετικό βήμα σε διεθνές επίπεδο

Σκληρή ήταν η αντίδραση του Σαλίχ Μουσλίμ, στην δήλωση που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου, που είπε πως η Τουρκία δεν υποστηρίζει την ISIS. Πρότεινε να ιδρυθεί μια ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή που θα ερευνήσει το θέμα.

Τα σχετικά τμήματα της συνέντευξης που έδωσε στο ANFέχουν ως

 Κατά την γνώμη σας ποιος βρίσκεται πίσω από την ISIS  ;

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν το είπε ανοιχτά αυτό. Όλος ο κόσμος το ξέρει ποιοι βρίσκονται από πίσω τους.

H ISIS τις περασμένες μέρες επιτέθηκε στο Κομπάνι από την πλευρά της Τουρκίας. Μετά από τις συζητήσεις που έγιναν, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ¨Κανείς δεν μπορεί να λέει πως εμείς στηρίζουμε την ISIS¨. Πως το σχολιάζετε αυτό ;

Εμείς υποστηρίζουμε πως η Τουρκία στηρίζει την ISIS. Έχουμε αυτή την υποψία. Εάν ο Αχμέτ Νταβούτογλου λέει την αλήθεια και είναι σίγουροι για αυτό, τότε εμείς προτείνουμε την σύσταση μιας ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής που θα εξετάσει αυτά που έγιναν.

Κάνετε δηλαδή έκκληση για την σύσταση μιας ερευνητικής  επιτροπής ;  

Ναι, να έρθουν στην Τουρκία, στην Ροζάβα και στην συνοριακή περιοχή και να ερευνήσουν. Να αποκαλύψουν που στήριξαν και ποιοι όχι την ISIS. Και έτσι να περατωθεί αυτή η συζήτηση.

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους αντιπολιτευόμενους της Συρίας ;

Στην αρχή έκαναν προπαγάνδα έναντι ημών. Κάποιοι μας συσχέτιζαν με το ΠΚΚ και ήταν ενάντιοι σε εμάς, ενώ άλλοι μας έλεγαν πως συνεργαζόμαστε με το συριακό καθεστώς. Για αυτό και διεθνώς δεν μας προσέγγιζαν για να έχουν σχέσεις μαζί μας. Αλλά το Κομπάνι τα αποκάλυψε όλα. Αποκαλύφθηκε το ποιός είναι τρομοκράτης και το ποιος πολεμά την τρομοκρατία. Έτσι μετά από αυτό, οι δυτικές χώρες αλλά και δυνάμεις στην Μέση Ανατολή άρχισαν να φέρονται ανάλογα. Διότι όλοι είδαν πως είμαστε ένας σοβαρός παίκτης στην Μέση Ανατολή.

……………..

Haber.sol.org  18/12/2014

Previous Article

ΕΦΤΑΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !

Next Article

ΝΕΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ ΕΦΗΥΡΑΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ultricies massa tempus dolor. odio commodo