Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

0 σχόλια Share:

Σακίκ : Η ιστορία σας είναι ιστορία σφαγών

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση που έκανε στην βουλή ο βουλευτής του κόμματος BDP(κουρδικό) Σιρρί Σακίκ που είπε πως ¨Η ιστορία σας είναι ιστορία σφαγών¨.

Απαντώντας στην δήλωση αυτή του βουλευτή Μους του BDP Σιρρί Σακίκ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτική ομάδας του ΑΚΡ Νουρετίν Τζανικλί ¨ Δεν πέφτεις εσάς να λέτε λόγια για την ιστορία του έθνους, όταν στηρίζετε μια τρομοκρατική οργάνωση που επί 30 χρόνια κάνει σφαγές. Ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜΗΡ Οκτάι Βουράλ είπε πως ¨Αποτελεί μεγάλο παράδοξο να μιλά για εγκλήματα μίσους κάποιος ο οποίος βλέπει με μίσος το τουρκικό έθνος και την ιστορία του…¨

……………………..

Μιλώντας ο βουλευτής Μους του BDP Σιρρί Σακίκ, υποστήριξε πως σε πολλές περιοχές και νομούς στην Δυτική Τουρκία, συνεχίζονται οι επιθέσεις σε βάρος των Κούρδων.

………………..

Στην ομιλία που έκανε κατά της πρότασης ο βουλευτής Καισάρειας του ΜΗΡ Γιουσούφ Χαλάτσογλου, ανέφερε πως είναι ενάντιοι σε οποιαδήποτε ρητορική που ανοίγει τον δρόμο για το μίσος, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, δόγματος ή χρώματος. Ο Χαλάτσογλου είπε : Ζείτε σε μια χώρα, και προσβάλετε μέσα στην χώρα τους ανθρώπους της, δεν σέβεστε το δίκιο και τα δικαιώματα τους, και όταν ξεσπάνε γεγονότα λέτε ¨μα γιατί γίνονται αυτά¨. Όταν σπούδαζα στο πανεπιστήμιο κανείς δεν ρώταγε τον άλλο αν είναι Τούρκος ή Κούρδος, κανένας δεν νοιαζόταν για αυτό. Εάν εσείς συνεχώς μιλάτε για Κούρδους, κάποιοι θα βγουν και θα λένε για Τούρκους¨

Ο Σακίκ πήρε ξανά τον λόγο και είπε : Τότε ας πάμε μαζί ως το 1920. Να συζητήσουμε όλοι μαζί το ποιος πρόδωσε ποιόν, ποιος έφερε όλους τους λαούς σε μια ταυτότητα, και το πώς σφαγίασε τους υπόλοιπους λαούς. Η ιστορία σας είναι μια ιστορία σφαγών. Εσείς ξέρετε πολύ καλά το πώς σφαγιάστηκαν τότε οι πρόγονοι αυτών που σήμερα αγωνίζονται.

………………….

 Εφ.Ραντικάλ 2/1/2013

Previous Article

ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΚΙΤΣΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *