Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΜΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΑΝΤ ΣΤΟΝ ΠOΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

0 σχόλια Share:

 

 

¨Η διοίκηση της Δαμασκού¨ στηρίζει το YPG ενάντια στον ¨κοινό εχθρό¨

Σε είδηση του Ρόιτερς αναφέρεται πως η διοίκηση της Δαμασκού, έδωσε άδεια για να σταλούν ενισχύσεις στο YPG στο Άφριν και ότι αυτό είναι κάτι που επιβράδυνε την πρόοδο της Τουρκίας.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στο τελευταίο του σχόλιο σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση που επί 3 εβδομάδες συνεχίζει η Τουρκία στο Άφριν, εστίασε στην ισορροπία των δυνάμεων. Στην είδηση αναφέρεται πως η διοίκηση της Δαμασκού παρέβλεψε την μεταφορά ενισχύσεων του YPG από το Κομπάνι και την Τζεζίρε προς το Άφριν και ότι αυτή η κατάσταση ήταν που περιόρισε τα κέρδη του τουρκικού στρατού στο Άφριν.

¨ΕΜΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΤΟ YPG:
To Ρόιτερς γράφει πως μετά από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης στο Άφριν, το YPG ζήτησε στρατιωτική στήριξη από τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ. Σύμφωνα με το Ρόιτερς ο Άσαντ δεν συναίνεσε στην άμεση στρατιωτική στήριξη, αλλά έκανε τα ¨στραβά μάτια¨  όταν δυνάμεις του YPG από το Κομπάνι και την Τζεζίρε για να πάνε στο Άφριν πέρασαν από περιοχές ελεγχόμενες από το συριακό καθεστώς.
Στην είδηση αναφέρεται πως παρά το ότι στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στην Συρία, υπήρξαν στιγμές στις οποίες κουρδικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με στρατιώτες πιστούς στον Άσαντ, στο Άφριν κινούνται από κοινού ενάντια στον ¨κοινό εχθρό¨.  Καταγράφεται στο κείμενο πως αυτός ο συνεταιρισμός μπλόκαρε τον τουρκικό στρατό που προσπαθεί να προχωρήσει, κάτι που χαρακτηρίζεται και ως ένας τρόπος εκδίκησης που παίρνει ο Άσαντ από την Τουρκία.

………………….

Ο εκπρόσωπος των QSD Κινο Γκαμπριέλ δήλωσε: ¨Έστω και αν υπάρχουν διάφορες οδοί στήριξης προς το Άφριν, η πιο βασική οδός περνά μέσα από μέρη που ελέγχονται από το καθεστώς. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την αποστολή στήριξης προς το Άφριν.¨
Ένας από τους σημαντικούς στρατιωτικούς της συμμαχίας που στηρίζει τον Άσαντ, μιλώντας στο Ρόιτερς, ανέφερε πως οι Κούρδοι για να υπερασπιστούν το Άφριν δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συμμαχήσουν με το καθεστώς. Ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κοινοποιήσει το όνομα του, ανέφερε πως το καθεστώς Άσαντ διασφάλισε στους Κούρδους ανθρωπιστική βοήθεια και στήριξη.

…………………..

https://www.artigercek.com/reuters-sam-yonetimi-ortak-dusman-karsi-ypg-yi-destekliyor
11/2/2018

Previous Article

Ερντογάν: Ότι είναι για εμάς το Άφριν, τα ίδια δικαιώματα έχουμε σε Αιγαίο και Κύπρο¨ !!

Next Article

ΝΕΑ ΤΥΦΕΚΙΑ ΜΡΤ-76 ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *