Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H Ρωσία κατηγορεί έμμεσα την Τουρκία, αλλά την πληρώνουν οι Κούρδοι…

No Comments Share:

Ο Πούτιν κατηγορεί τον Ερντογάν για επέκταση της τρομοκρατίας στην Ιντλίμπ

Ο Πούτιν κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για επέκταση της παρουσίας της τρομοκρατίας στην περιοχή της Ιντλίμπ

Η Ρωσία ανέβασε την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία, με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πως  μετέβαλε την Ιντλίμπ σε μία θερμοκοιτίδα τρομοκρατών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την επαρχία αυτή της Συρίας, ως εφαλτήριο της για κίνηση προς άλλες χώρες.

Ο Πούτιν στις 19/8  μιλώντας στο Φορτ Μπρεκανσον, σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, είπε: “Φυσικά και θα μιλήσουμε γύρω από τη Συρία. Θα ήθελα να σημειώσω πως πριν από τις συμφωνίες του Σότσι, όπως είπε και ο Πρόεδρος τώρα σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση της ζώνης της Ιντλίμπ, υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών βρισκόταν περίπου το 50% και τώρα το ποσοστό αυτό έχει φτάσει στο 90%.”

Πρόσθεσε πως “Παρατηρούμε να γίνονται συνεχείς επιθέσεις από την περιοχή εκεί και κάτι περισσότερο, βλέπουμε τις κινήσεις των μαχητών από εκείνη την περιοχή προς άλλες περιοχές του κόσμου και αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο”.

Στην συνέντευξη τύπου αυτή ο Πούτιν κατηγόρησε σιωπηλά την Τουρκία, ότι επιτρέπει στις ομάδες των τρομοκρατών, να επεκτείνουν τον έλεγχό τους πάνω στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και ότι τους παρέχει μία ατμόσφαιρα στην οποία αισθάνονται άνετα στο να πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη μυστική συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας που είχε αποκαλύψει η Νordic Μonitor στις 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Ρωσία επέτρεπε στους υποστηριζόμενος από την Τουρκία μαχητές να επιτίθενται στους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ Κούρδους μαχητές, σε αντάλλαγμα για την εγκατάλειψη της Ιντλίμπ από την Τουρκία. Η Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας εκείνης δέχτηκε να αποσύρει τα στρατεύματά της και τον στρατιωτικό εξοπλισμό από την Ιντλίμπ.

Ωστόσο, η εφαρμογή της συμφωνίας φαίνεται να έχει κολλήσει και η Μόσχα, κλιμακώνοντας τις επικρίσεις της για την κυβέρνηση Ερντογάν, τις τελευταίες ημέρες, σηματοδοτεί ότι ίσως χρειαστεί να καταφύγει σε άλλες επιλογές για να ξεκαθαρίσει τις τελευταίες ομάδες τζιχαντιστών στην Συρία.
…….
Τέσσερις μέρες πριν από το χτύπημα των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων σε βάρος ενός κομβόι οχημάτων του τουρκικού στρατού,η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε δηλώσει πως η συμφωνία του Σότσι, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την προστασία και κάλυψη των τρομοκρατών που είναι αναγνωρισμένοι ως τέτοιοι από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ και είχε ζητήσει από την Τουρκία την αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων της. Η Ζαχάροβα επανέλαβε την θέση της Ρωσίας σχετικά με την βόρεια Συρία που βασίζεται στην αποκατάσταση της κυριαρχίας της Συρίας, εξαιρουμένης της κουρδικής αυτονομίας.
Παρά το διπλωματικό μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η Τουρκία έστειλε σημαντικό αριθμό αρμάτων μάχης και στρατού βαθιά μέσα στη Συρία σε μία προσπάθεια να ενδυναμώσει την πόλη της Χαν Σείχουν. Ωστόσο νωρίς την Δευτέρα τουρκικά στρατεύματα που πέρασαν τα νότια σύνορα σταματηθηκαν από ρωσικές και συριακές δυνάμεις στην επαρχία της Ιντλίμπ.Ακολούθως και οι δύο υπενθύμισαν στην Τουρκία τις δεσμεύσεις της και την εξέθεσαν επίσημα για την υποστήριξή της προς τους ακραίους μαχητές.

Οι τελευταίες στρατιωτικές επιχειρήσεις και διπλωματικές αποκαλύψεις έδειξαν το επίπεδο της πίεσης προς την Τουρκία, για να αποσύρει τα στρατεύματά της και τον στρατιωτικό εξοπλισμό από την Iντλιμπ.
…….
Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιbrahim Κalin, την Τετάρτη ανακοίνωσε πως Τουρκία Ρωσία και Ιράν θα έχουν μία τριήμερη σύνοδο στην Άγκυρα στις 16 Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν γύρω από τις εξελίξεις στη Συρία.

Nordic Monitor 22/8/2019

Σχ: Πολύπλοκη η σχέση Ρωσίας Τουρκίας και το “μαλλί” ως τώρα το πληρώνουν οι Κούρδοι…

Previous Article

Ερντογάν: “Η επίθεση της Συρίας στην Ιντλίμπ έχει καταστεί απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας” !!!

Next Article

20 ετών Ζουμρούτ Ερ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *