Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Eφ. Washington Post : Η Τουρκία σκόπιμα χτύπησε κοντά στις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις

No Comments Share:

Ουάσινγκτον: Η Τουρκία σκόπιμα «χτύπησε» κοντά στα αμερικανικά στρατεύματα

Σύμφωνα με τέσσερις εν ενεργεία και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται η Washington Post, οι τουρκικές δυνάμεις γνώριζαν εδώ και μήνες ότι σε αυτή την περιοχή βρισκόταν μία αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση.
Την Παρασκευή, τα αμερικανικά στρατεύματα δέχτηκαν πυρά από τουρκικές δυνάμεις κοντά στην συριακή πόλη Κομπάνι εν μέσω της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Συγκεκριμένα, ένας από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ σημείωσε, ανέφερε στην  WP, ότι μεγάλος αριθμός βλημάτων 155 χιλ. εξαπολύθηκε από την πλευρά των τουρκικών δυνάμεων προς τις θέσεις των αμερικανικών μονάδων.

Σύμφωνα με την προηγούμενη δήλωση του Πενταγώνου, τα τουρκικά πλήγματα «σημειώθηκαν μερικές εκατοντάδες μέτρα από μια τοποθεσία έξω από τη ζώνη του Μηχανισμού Ασφαλείας και σε μια περιοχή γνωστή στους Τούρκους για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων».

Το Πεντάγωνο ζήτησε από την Άγκυρα να αποφύγει πράξεις που «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άμεση στρατιωτική απάντηση».
Η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επίθεση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» την Τετάρτη, αρκετές μέρες αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφεραν ότι το θέμα συζητήθηκε σε τηλεφωνική τους επικοινωνία και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της Άγκυρας.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι ο τουρκικός στρατός συντονίζει τις προσπάθειες του με τις Ηνωμένες, αρνούμενος τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία στόχευσε σκόπιμα τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε επίσης ότι είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιών στις αμερικανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν κοντά στις θέσεις των κουρδικών δυνάμεων που στόχευε ο τουρκικός στρατός.

……………..

Sputnik 13/10/2019

Previous Article

Ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) αναγνωρίζει ουσιαστικά τον ψευδομουφτή Κομοτηνής…

Next Article

Tουιτ που έδειχνε το δραματικό χρονικό σημείο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *