Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Οι Κούρδοι στα ¨κάρβουνα¨ στην ΒΑ Συρία…

No Comments Share:

Η Άγκυρα επιμένει στο θέμα της ¨ασφαλούς περιοχής¨, από τις ΗΠΑ καμμία φωνή

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Άγκυρα, το πρόγραμμα της συνάντησης του ειδικού Αμερικανού απεσταλμένου για την Συρία Τζέιμς Τζέφρι, με τον υπουργό Αμύνης Χουλουσί Ακάρ. Οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στην σύσταση ¨ασφαλούς περιοχής¨ στην οποία οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (DSG) δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση. Ενώ όμως οι ανακοινώσεις της Τουρκίας τονίζουν πως οι εργασίες σε αυτό το θέμα συνεχίζονται, οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει ακόμη κάποια ανακοίνωση για αυτό το θέμα.

………….

Ο Τζέφρεϊ στις 12 Ιουνίου είχε δηλώσει :” Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με το θέμα των δεσμών ανάμεσα στο ΠΚΚ και το DSG. Κατανοούμε όμως και τις ανησυχίες των περισσότερων ανθρώπων στα βορειοανατολικά της Συρίας σχετικά με την στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας εκεί. Για αυτό το λόγο αρχίσαμε συνομιλίες με την Τουρκία για την σύσταση “Ασφαλούς Περιοχής”. Η “Ασφαλής Περιοχή” θα είναι κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, θα αρχίζει από τα ανατολικά του Ευφράτη και θα εκτείνεται ως τα σύνορα με το Ιράκ. Όταν συσταθεί η ασφαλής περιοχή οι δυνάμεις του YPG που αποτελούν την βασική δύναμη των DSG, θα χρειαστεί να αποσυρθούν από την περιοχή. Οι δυνάμεις αυτές θα κρατηθούν μακριά από τα σύνορα και τα στρατιωτικά τους φυλάκια θα καταστραφούν. Επίσης θα αποσυρθούν τα βαριά όπλα που υπάρχουν στην περιοχή. Η κατάσταση στην περιοχή θα παρακολουθείται συνεχώς από τις ΗΠΑ και την Τουρκία.
Στα βασικά θέματα έχουμε φτάσει σε μία καταρχήν συμφωνία. Συζητάμε για το βάθος της ασφαλούς περιοχής όπως και για τον ρόλο που θα έχει η Τουρκία με την γειτονική της Συρία. Και σε αυτά δεν έχουμε φτάσει σε τελική συμφωνία. ”

http://www.diken.com.tr/ankara-suriye-sinirina-guvenli-bolgede-israrli-abdden-ses-yok/

23/7/2019

Previous Article

Τσαβούσογλου : “Η υπομονή μας εξαντλήθηκε”…

Next Article

¨Αν βρίσκαμε φυσικό αέριο στην Κερύνεια θα το μοιραζόμασταν με τους Ελληνοκυπρίους;¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *