Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ¨ ΜΕ 34 ΝΕΚΡΟΥΣ….

0 σχόλια Share:
Spread the love

Οι εικόνες είναι ξεκάθαρες, οι βομβαρδιζόμενοι είναι χωρικοί

Βουλευτής Γκιοκ μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής που είδε το βίντεο από τα μη επανδρωμένα Heron: Ακόμη και με γυμνό μάτι φαίνεται ότι οι άνθρωποι ήταν λαθρέμποροι.

 Η υποεπιτροπή που έγινε εντός της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής σχετικά με το περιστατικό στο Ουλούντερε, χτες παρακολούθησε το 9 ωρών βίντεο που είχαν τραβήξει τα Heron από την 28η Δεκεμβρίου 2011 που περιλαμβάνει και τον σκοτωμό των 34 χωρικών όταν τους βομβάρδισαν τα F-16.

Εκτός από τον πρόεδρο της υποεπιτροπής βουλευτή ΑΚΠ του Όρντου Ιχσάν Σενέρ και τα μέλη μετείχαν επίσης κάποια μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πρόεδρος της επιτροπής Αϊχάν Σεφέρ Ουστούν, τρεις ειδικοί στα στρατιωτικά ηλεκτρονικά (ASELSAN) και τρία στελέχη του Γενικού Επιτελείου, ενώ δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν. Στελέχη της επιτροπής που είδαν το βίντεο περιέγραψαν στην Ταράφ τι ένοιωσαν.

Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Ιχσάν Σενέρ περιέγραψε ως εξής τις στιγμές του βομβαρδισμού : Το βίντεο του Heron αρχίζει στις 15.59 και τελειώνει νύχτα στις 01.01. Βίντεο 9 ωρών.

…………………..

Η πρώτη βόμβα πέφτει στις 21.39. Ακολούθως μία στις 21.54, στις 22.04 και στις 22.24, συνολικά τέσσερεις βόμβες. Υπήρχαν τέσσερεις ομάδες. Από την πρώτη και την τελευταία βόμβα χτυπιούνται ιδιαίτερα ζώα και άνθρωποι. Στις άλλες υπάρχουν ομάδες των 4-5 ανθρώπων. Δεν προσπαθούν να φύγουν ή να κρυφτούν. Από πού να φύγουν και γιατί ; Πρόκειται για στιγμιαίο γεγονός. Υπάρχει μια κατάσταση πανικού.¨

…………………….

¨Από την πρώτη βόμβα είναι σαφές πως δεν πρόκειται για ΠΚΚδες¨

Ο βουλευτής του CHP Άγκυρας Λεβέντ Γκιόκ δήλωσε τα εξής : ¨ Οι άνθρωποι δυστυχώς πέθαναν σαν τα γατιά. Από τα βίντεο των Heron και γυμνό μάτι φαίνεται ξεκάθαρα. Εντοπίζεται μια κίνηση από τα τουρκικά σύνορα προς τα ιρακινά σύνορα. Και φαίνονται ξεκάθαρα οι άνθρωποι και τα ζώα. Θα έπρεπε οι αρμόδιοι να σκεφτούν πως πρόκειται για ανθρώπους που ασχολούνται με το συνοριακό εμπόριο. Βλέπουμε πως παίρνουν υλικά από 8 οχήματα που έρχονται από το Ιράκ. Τα υλικά δεν φαίνονται αλλά τα οχήματα, οι άνθρωποι και τα ζώα φαίνονται ξεκάθαρα.

……………………….

Αφού από την πρώτη βόμβα ακόμη είναι σαφές πως δεν πρόκειται για ΠΚΚδες, γιατί συνεχίζεται ο βομβαρδισμός ; Την απάντηση σε αυτό ψάχνουμε. Όλα φαίνονται ξεκάθαρα. Φαίνονται ξεκάθαρα τα μουλάρια φορτωμένα με λευκά τσουβάλια και από τις δύο πλευρές. Τους βλέπουμε να περνάνε από πολύ στενά σημεία και μέσα από το νερό. Με βαθύ πόνο βλέπαμε, ιδιαίτερα τις στιγμές του βομβαρδισμού. Με πόνο ψυχής τους βλέπουμε το πώς βήμα βήμα πλησιάζουν στο θάνατο και πως λίγο αργότερα πεθαίνουν¨.

Ο βουλευτής του BDP Eρτογρούλ Κιουρκτσού ανέφερε : ¨Ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήταν ΠΚΚδες. Δεν είχαν όπλα, δεν ανταπέδωσαν. Οι άνθρωποι την στιγμή του βομβαρδισμού δεν κατάλαβαν τι έγινε, δεν έφυγαν, ούτε καν μπόρεσαν να φύγουν¨.

Ο βουλευτής Χουσεΐν Αϊγκούν του CHP :

… ……………………

Τα ζώα φορτωμένα, φαίνονται ακόμη και τα βήματα τους, και δίπλα τους πιο λεπτές σιλουέτες οι άνθρωποι. Ο δρόμος που ακολουθούνε προς Τουρκία έχει πλάτος 10 μέτρα, ακόμη και αυτοκίνητο περνά, μα καλά οι τρομοκράτες έτσι πάνε για επίθεση ; Στις 21.39 το Heron εντοπίζει το μέρος και το ¨φωτίζει¨ για τα αεροπλάνα, αυτοί που είναι κάτω ακούν τον ήχο του αεροπλάνου. Στις 21.40 πέφτει η πρώτη βόμβα και κάτω γίνεται καταστροφή. Εκτός από έναν όλοι κάηκαν, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που πετάχτηκαν στον αέρα. Στις 21.43 πέφτει η δεύτερη βόμβα, πάλι φωτιά και θάνατος. Τρίτη βόμβα στις 22.03 και ακόμη μια ομάδα ξεψυχά. Στις 22.10 ένα μουλάρι ξεψυχά, το παρατηρούνε από το Heron. Στις 22.24 με την τελευταία βόμβα στις 22.24 όλοι κομματιάζονται εκτός από δύο άτομα. Στις 22.33 το Heron περιπολεί γύρω, ψάχνει άλλη ομάδα για να σκορπίσει τον θάνατο. 34 νεκροί εκ των οποίων τα 18 ήταν παιδιά, 4 άτομα σώθηκαν κατά τύχη, και αυτό το χαρακτηρίζουν χωρίς να ντρέπονται ¨επιχειρησιακό ατύχημα¨, και λένε πως ¨αν χρειαστεί¨ θα ζητήσουν συγγνώμη….¨

 Εφ. Ταράφ 16-2-2012 

Previous Article

ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ- ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *