Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

O MONOΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΡΟΜΠΟΣΚΙ !

0 σχόλια Share:

Ο μόνος που καταδικάστηκε για το Ουλούντερε

uludere-nin-tek-mahkumu_909_b

Μέχρι σήμερα κανείς δεν ανακρίθηκε και δεν τιμωρήθηκε για την σφαγή των 34 ανθρώπων που σκοτώθηκαν με τον βομβαρδισμό τους. Αλλά ο αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν που έγραψε πως ¨Οι υπεύθυνοι πρέπει να δικαστούν¨ τιμωρήθηκε με 11 μήνες φυλάκισης.

Ο αρθρογράφος και συγγραφέας Αχμέτ Αλτάν έγινε ο μόνος άνθρωπος που τιμωρήθηκε για την σφαγή του Ουλούντερέ. Μετά από την δολοφονία 34 ανθρώπων από βομβαρδισμό από αεροπλάνα των Τ.Ε.Δ. στην πόλη Ουλούντερέ του νομού Σιρνάκ, ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής Έκδοσης της εφημερίδας Ταράφ είχε γράψει στις 4/1/2012 άρθρο με τίτλο ¨Κρατική συνενοχή και ηθική¨. Ο Αλτάν για αυτό το άρθρο του δικάστηκε για προσβολή του πρωθυπουργού Ερντογάν αντιμετωπίζοντας ποινή έως 2 ετών και 8 μηνών φυλακής και τιμωρήθηκε με ποινή 11 μηνών και 20 ημερών φυλάκισης. Η ποινή που του επιβλήθηκε μετατράπηκε σε χρηματικό πρόστιμο.

Έτσι ο Αχμέτ Αλτάν έγινε ο μόνος άνθρωπος που τιμωρήθηκε για την σφαγή του Ουλούντερέ –για την οποία κανένας δεν ανακρίθηκε και δεν τιμωρήθηκε μέχρι σήμερα – απλά και μόνο επειδή έγραψε άρθρο με το οποίο ζητούσε να βρεθούν και να δικαστούν οι υπεύθυνοι.

………….

Eφ.Ταράφ 19/7/2013

Σχ : 28/12/2011  στα τουρκοιρακινά σύνορα η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε 34 χωρικούς ΑΟΠΛΟΥΣ -πολλοί εκ των οποίων ανήλικοι-  που είχαν μεταβεί στην ιρακινή πλευρά των συνόρων για να πάρουν φτηνά καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Από την αρχή ακόμη οι τουρκικές αρχές είπαν πως επρόκειτο για λάθος. Αυτό όμως πως συμβιβάζεται με το ότι είχαν στα χέρια τους ώρες πριν εικόνες από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα HERON, στις οποίες φαινόταν πως επρόκειτο για άοπλους ; Και έτσι την ώρα που οι φτωχοί αυτοί άνθρωποι επέστρεφαν με τα μουλάρια τους μέσα στα παγωμένα βουνά, τους κομμάτιασαν με βόμβες από F-16.

 Ενάμιση χρόνο αργότερα δεν έχει υπάρξει μια επίσημη συγγνώμη, ούτε κάποια τιμωρία ενόχου (στρατιωτικού ή πολιτικού). Σκυλιά να ήταν κάποιος δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί ; Έστω και για αβλεψία, αν όχι για δόλο. Και όμως, κανείς ! Και έρχονται τώρα αυτοί που φέρονται έτσι εκεί, να μας μιλήσουν π.χ. με το οθωμανικό ¨Καράβι της Αφθονίας¨  για ανεκτικότητα, αδερφοσύνη, πολιτισμό, κ.α. Να πάνε να κάνουν ιφτάρ στο χωριό Ρομπόσκι, εκεί στις χαροκαμένες μάνες…. Για δείτε τις ηλικίες των θανόντων :

yas

Σχετικό είναι το παρακάτω βίντεο

Previous Article

ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΘΥΕΛΛΕΣ…

Next Article

ENTAΣΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

vel, leo commodo elit. Praesent libero tristique adipiscing