Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

0 σχόλια Share:

H πιο σημαντική πετρελαϊκή περιοχή πέρασε στα χέρια των PYD

Αναφέρεται πως ενώ οι εσωτερικές συγκρούσεις στην Συρία συνεχίζονται , η περιοχή Ριμελάν στα βόρεια της χώρας που είναι η σημαντικότερη πετρελαϊκά περιοχή, πέρασε στον έλεγχο του ΡYD (κλάδος του ΠΚΚ).

Σύμφωνα με την κουρδική εφημερίδα Ρουντάου που βγαίνει στην Ευρώπη, η περιοχή Ριμελάν που είναι η πιο σημαντική πετρελαϊκά περιοχή της Συρίας, πέρασε στον έλεγχο του PYD.

Ο ηγέτης του PYD (κόμμα του ΠΚΚ στην Συρία) Σαλίχ Μουσλίμ, δήλωσε πως κατέλαβαν την περιοχή μετά από συγκρούσεις με καθεστωτικές δυνάμεις.

Ο Μουσλίμ είπε πως τώρα βρίσκεται στην Ριμελάν, πως συναντήθηκε με ηγέτες φυλών, και πως συμφώνησε μαζί τους για να μην υπάρξει κανένα θέμα στην περιοχή. Ο Μουσλίμ είπε πως συστάθηκε μια επιτροπή για τον έλεγχο της περιοχής, πως αυτή η επιτροπή θα διασφαλίσει την διοίκηση και την ασφάλεια της περιοχής, και ότι πλέον δεν έχει μείνει στρατιώτης του καθεστώτος εκεί.

Η περιοχή αυτή είναι γνωστή πως είναι η πιο σημαντική για τα πετρέλαια της Συρίας. Η Ριμελάν κατέχει κοιτάσματα εξίσου σημαντικά με αυτά του Κερκούκ στο Ιράκ, και βγάζει το ¼ των πετρελαίων της Συρίας.

 Εφ. Ραντικάλ 21/1/2013

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΥΣΣΑΣ ΤΟΥ ΑΚΠ ΧΑΚΑΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Next Article

ΓΕΥΜΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΑΛΕΒΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *