Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΡΟΙΤΕΡΣ

No Comments Share:

Ανακήρυξαν και το Ρόϊτερς ¨διαμελιστή¨

Κωνσταντινούπολη – Μετά την χρησιμοποίηση του όρου ¨επαναστάτες ¨ για τους ΠΚΚδες όπως κάνει παντού για τους εξεγερθέντες το διεθνές πρακτορείο Ρόιτερς, στα πλαίσια των παγκόσμιων αρχών για τη δημοσιογραφία, τα ΜΜΕ που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό Ερντογάν, πήραν το μήνυμα από την προειδοποίηση που έκανε. Κάποιοι παίκτες του τραπεζικού και οικονομικού τομέα γνωστοί για την εγγύτητα τους προς το ΑΚΠ , άρχισαν να ασκούνε πίεση μη δίνοντας σχόλια στο πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς.

Σήμερα αφεντικά εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών συναντήθηκαν και αποφάσισαν στα πλαίσια της ¨αποφασιστικότητας¨ όπως την ζήτησε ο Ερντογάν σε αυτή την ¨νέα περίοδο¨ , να εφαρμόσουν λογοκρισία στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Το αγγλικό πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς που σχολιάζει ιδιαίτερα ειδήσεις σχετικά με τον τομέα της οικονομίας, στα πλαίσια των αρχών της δημοσιογραφίας στις ειδήσεις τους σχετικά με το ΠΚΚ αντί του κλισέ-όρου ¨τρομοκράτες¨ που χρησιμοποιούνε τα ΜΜΕ στην Τουρκία, χρησιμοποιεί τον αγγλικό όρο ¨rebels¨, δηλαδή επαναστάτες.

Ανακοινώθηκε πως μετά την συνέχιση αυτής της πρακτικής και στις προχτεσινές του ειδήσεις σχετικά με τις συγκρούσεις σε Χακκάρι και Μπίτλις,  η κυβέρνηση του ΑΚΠ σε συνεργασία με κάποιους παίκτες των τραπεζών και της αγοράς αποφάσισαν να μη δίνουν σχόλια στο Ρόιτερς. Έγινε γνωστό πως το υπουργείο οικονομικών και οι μεγάλες τράπεζες σχεδιάζουν να αφήνουν αναπάντητα τα αιτήματα για σχόλια του Ρόιτερς, μέχρι αυτό να αρχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο ¨τρομοκράτες¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 20-10-2011

Previous Article

ΣΚΙΤΣΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Next Article

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *