Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΟΚ ΣΤΟ PYD ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

No Comments Share:

Στέλεχος του PYD: Η απόφαση των ΗΠΑ να φύγουν από την Συρία δημιούργησε μεγάλο φόβο στην περιοχή, να μην αποσυρθούν

Η απόφαση των  ΗΠΑ να αποσύρουν τους στρατιώτες τους από την Συρία, επέδρασε σαν σοκ στις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (DSG) που επί 4 χρόνια στήριζαν. Ο Φετχί Μιχέμεντ-στέλεχος του PYD μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε πως μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τους στρατιώτες τους, οι άνθρωποι στην περιοχή φοβήθηκαν πολύ και πρόσθεσε πως σήμερα θα οργανώσουν πορεία στο χωριό Γκερεπίσκ όπου βρίσκεται αμερικανική βάση, ζητώντας τους να μην αποσυρθούνε.

Οι DSG (επικεφαλής των οποίων είναι το YPG που η Τουρκία το θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση)  που επί 4 έτη πολεμάνε μαζί με τις ΗΠΑ ενάντια στην ISIS, αισθάνθηκαν σοκ με την ξαφνική απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση. Οι DSG που εμπιστεύονταν πολύ τις HΠΑ και σχεδίαζαν να μείνουν μόνιμα στην περιοχή,  κάνουν τώρα πυκνές επαφές με τις ΗΠΑ για να μην αποσυρθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες.

¨ΟΙ DSG ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ¨

Ανώτατος αξιωματούχος των DSG μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε πως σήμερα θα υπάρξει συνάντηση με Αμερικανούς στρατιωτικούς στην αμερικανική βάση στο χωριό Γκέρεπισκ του Κομπάνι και συνέχισε λέγοντας : ¨Μας μεταδόθηκε την Τετάρτη το βράδυ πως οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τους στρατιώτες τους. Ενημερωθήκαμε πως θα αποσύρουν όλους τους στρατιώτες τους. Αλλά οι ΗΠΑ νωρίτερα δεν μας ενημέρωσαν καθόλου πως θα αποσύρονταν.  Παλιότερα μας είπαν πως ¨Θα μείνουμε στην Συρία τουλάχιστον 10 έτη¨. Και ανάλογα είχαμε κάνει και εμείς τα σχέδια μας. Στα πλαίσια του σχεδίου 10 ετών θα μας στήριζαν υλικά αλλά και με όπλα. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, κάναμε διετή συμφωνία με τις ΗΠΑ για οπλική βοήθεια και εκπαίδευση. Έχουμε πυκνές επαφές μαζί τους για να μην αποσυρθούνε. Εάν οι ΗΠΑ αποσύρουν τους στρατιώτες τους, αμέσως η Τουρκία θα κάνει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον μας. Αυτό είναι μια πηγή ανησυχίας . Η αμερικανική απόφαση για απόσυρση μας σόκαρε. Η κατάσταση τώρα είναι πολύ περίπλοκη. Εάν οι ΗΠΑ αποσύρουν τους στρατιώτες τους, θα κάνουμε εργασίες για συνεργασία με άλλες χώρες¨.

PYD: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ

Μιλώντας στο Sputnik  o Φετχί Μιχέμεντ-στέλεχος του PYD που η Τουρκία θεωρεί πολιτική συριακή προέκταση του ΠΚΚ, είπε πως δεν θέλουν να αποσυρθούνε οι ΗΠΑ και συνέχισε λέγοντας :

¨Οι ΗΠΑ μας είχαν πει παλιότερα πως θα αποσυρθούνε. Μας είπαν πως ¨Αν τελειώσει η ISIS θα φύγουμε από την Συρία¨. Τις τελευταίες μέρες οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μας είπαν τίποτε περί απόσυρσης.  Δεν μας ενημέρωσαν. Τους τελευταίους 6 μήνες φαινόταν πως οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει πως θα αποσύρει τους στρατιώτες του από την Συρία. Αλλά μέχρι τώρα οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν αποσύρθηκαν από την Συρία. Στο πεδίο δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα. Ακόμη και για απόσυρση χρειάζονται μήνες. Δεν είναι λογικό να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την Συρία. Πιστεύουμε πως για όσο βρίσκονται στην Συρία το Ιράν και η Χεζμπολλάχ , δεν θα αποσυρθούνε. Το Πεντάγωνο δεν υποστηρίζει την απόσυρση. Και εμείς ζητάμε να μην αποσυρθούνε. Για αυτό τον λόγο σήμερα δεκάδες χιλιάδες άτομα θα κάνουμε πορεία στην αμερικανική βάση στο χωριό Γκέρεπισκ στα νότια του Κομπάνι¨

…………………….

https://tr.sputniknews.com/columnists/201812201036725335-pyd-yonetici-abd-suriye-karar-bolge-buyuk-korku-/

20/12/2018

Previous Article

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : Απειλή για την σταθερότητα οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Next Article

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *